Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

signet-besparenenbomenplanten

Internetserviceprovider Signet heeft connectiviteitsbesparingen gekoppeld aan duurzaamheid.
Dankzij de inzet van de Signet Quickscan Connectivity kunnen besparingen op de netwerkinfrastructuur zichtbaar worden gemaakt. Voor elke 100 euro aan besparing plant Signet 10 bomen, om zo gezamenlijk de CO₂-uitstoot te compenseren en te bouwen aan een groenere planeet.

Signet heeft op haar website een formulier geplaatst, waarmee snel is uit te rekenen hoe hoog de besparing kan oplopen en hoeveel bomen dit dus oplevert.

De gratis Quickscan Connectivity laat binnen 2 werkdagen zien of de netwerkinfrastructuur kostenefficiënter kan. Signet heeft alleen dit jaar al meer dan 100 mkb-bedrijven geholpen met besparingen tot wel 85%, door alle connectiviteitscontracten en netwerkoplossingen tegen het licht te houden en opnieuw uit te onderhandelen.

Connectiviteit speelt een fundamentele rol in onze maatschappij en digitale economie. Wij werken nu op afstand vanaf huis, in de cloud, geven online les, verzorgen presentaties, of wonen een Zoom vergadering bij. Bijna alles gebeurt tegenwoordig online. Zonder internet geen communicatie. Sterker nog: zonder internet geen business.

Kostenefficiënter

Bedrijven willen liever niet snijden in de primaire levensbehoefte en zeker geen concessies doen aan kwaliteit, functionaliteit en productiviteit. Dat hoeft ook niet. Maar volgens Signet kan de netwerkinfrastructuur wel kostenefficiënter. De internetserviceprovider is ervan overtuigd dat in 80% van de gevallen een kostenbesparende oplossing mogelijk is. Signet is naar eigen zeggen geen prijsvechter in de markt. Door samen te werken met meer dan 40 verschillende netwerkpartners (lokaal, nationaal en internationaal) en een compleet pakket aan connectiviteitsoplossingen aan te bieden, is zij in staat om de best passende oplossing op maat te creëren. Oplossingen die bijdragen aan het verlagen van de kosten, het verbeteren van de netwerkbeveiliging en het verhogen van de beschikbaarheid. Heeft u meerdere vestigingen, dan kan Signet deze gemakkelijk koppelen voor verdere besparing.

Kosten voor internet en telefonie worden vaak vergeten

Het is een uitdagende tijd voor ondernemers. De maatregelen om Covid-19 tegen te gaan heeft veel mkb-ers zwaar getroffen en velen hebben de broekriem moeten aanhalen en zich snel moeten aanpassen aan een veranderende wereld. Nu is het dus de tijd om kritisch te zijn over de maandelijkse kosten, zoals internet- en telecomdiensten. Het zijn terugkerende kosten die vaak worden vergeten. Daarom kan het lonen om deze eens kritisch onder de loep te nemen. Goed voor de budgetten en goed voor het milieu.

Toekomstbestendige samenleving

Door de snelle groei van het internet, is het internetgebruik in 2020 verantwoordelijk voor een hogere CO₂-uitstoot dan de luchtvaart. Bomen planten is een van de meest eenvoudige manieren om het milieu positief te beïnvloeden. Met dit initiatief wil Signet de impact op het milieu compenseren en een tastbare bijdrage leveren aan de wereld van morgen. Er is bewust gekozen om bij te dragen aan herbebossingsprojecten in gebieden zoals Madagascar waarbij de lokale bevolking de bomen plant. Op deze manier profiteren we niet alleen van de ecologische voordelen, maar ontstaat er ook een nieuwe levenswijze, waarin werkgelegenheid en kansen voor arme dorpelingen wordt gecreëerd.

Signet is geïnspireerd om in grote aantallen bomen te planten. Naast de kostenbesparing via de quickscan wil zij ook andere gelegenheden zoals bandbreedte-upgrades, jubilea ed. aangrijpen om de gezamenlijke CO₂-uitstoot te compenseren voor een toekomstbestendige samenleving.

Lees ook

Europees EURECA project moet gebruik van energie-efficiënte datacenters bevorderen

Datacentre Alliance (DCA) heeft als onderdeel van een consortium dat bestaat uit acht partners een subsidie van 1,5 miljoen dollar gekregen van de Europese Unie voor het project EURECA. Het project is bedoeld om het gebruik van duurzame, energie-efficiënte datacenterproducten en -diensten te gebruiken binnen de publieke sector in de Europese Unie. Het project is in maart gestart en heeft een looptijd van 36 maanden. EURECA moet uiteindelijk een eenvoudig te gebruik tool om een eigen datacenter te vergelijken met best practices, Key Performance Indicators (KPI’s) en een volwassenheidsmodel. Op1

Markt voor datacenter netwerkadapters is in Q2 2014 gestegen

Markt voor datacenter netwerkadapters is in Q2 2014 gestegen

De wereldwijde markt voor datacenter netwerkadapters is in het tweede kwartaal van 2014 met 3% gestegen tot een omzet van 87,7 miljoen dollar. De markt bestaat uit internet small computer system interface (iSCSI) netwerkadapters, converged netwerkadapters (CNA's) en universele netwerkadapters. CNA's zorgen binnen de markt voor de meeste omzet. Dit1

Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

De markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard. Dit voorspelt MarketsandMarkets in het rapport 'Data Center Fabric Market by Solutions (Switching, Routers, Controllers, SAN, Network Security Equipments, Management Software) & User Environment (Enterprises, Telecommunications, Cloud Providers) - Worldwide Forecasts & Ana1