Signet Quickscan Connectivity: kosten besparen én bomen planten

signet-besparenenbomenplanten Internetserviceprovider Signet koppelt connectiviteitsbesparingen aan duurzaamheid met de ‘Quickscan Connectivity’. Deze scan maakt binnen twee werkdagen besparingen op de netwerkinfrastructuur inzichtelijk. Voor elke 100 euro aan besparing, plant Signet 10 bomen, om zo gezamenlijk de CO₂-uitstoot te compenseren en te bouwen aan een groenere planeet.

Kritisch op internet- en telecomkosten

De coronamaatregelen treffen veel mkb-ers die daardoor steeds kritischer kijken naar maandelijkse kosten. Het loont zich om ook internet- en telecomdiensten onder de loep te nemen; terugkerende kosten die vaak worden vergeten. De Signet Quicksan Connectivity maakt besparingen inzichtelijk door connectiviteitscontracten en netwerkoplossingen tegen het licht te houden en opnieuw uit te onderhandelen. Dit jaar heeft Signet al ruim 100 mkb-bedrijven geholpen met besparingen tot wel 85%.

Kosten besparen betekent bomen planten

Besparingen zijn goed voor de portemonnee én dit geval ook voor het milieu, want met iedere besparing draagt Signet structureel bij aan herbebossingsprojecten in gebieden als Madagascar. Met dit initiatief wil Signet een tastbare bijdrage leveren aan de wereld van morgen. Door de snelle digitalisering is het internetgebruik in 2020 inmiddels verantwoordelijk voor een hogere CO₂-uitstoot dan de luchtvaart. Bomen planten is een van de manieren om de impact op het milieu te compenseren. En door de inzet van de lokale bevolking wordt tevens de werkgelegenheid gestimuleerd.

Slim samenwerken levert de best passende oplossing

Connectiviteit speelt een fundamentele rol in onze digitale maatschappij. Van thuiswerken tot online lesgeven; zonder internet geen business. Bedrijven willen hier dan ook liever niet in snijden of inboeten op kwaliteit en functionaliteit. Volgens Signet hoeft dat ook niet. Wél kan netwerkinfrastructuur kostenefficiënter. Door slim samen te werken met meer dan 40 verschillende netwerkpartners (lokaal, nationaal en internationaal), kan Signet uit een compleet pakket aan connectiviteitsoplossingen de best passende oplossing bieden. Die, aldus de Quicksan Connectivity, in veel gevallen tot besparingen leidt.

Besparingen nu berekenen

De gratis Quickscan Connectivity staat op de website van Signet: www.signet.nl/zakelijk-internet/quickscan Benieuwd naar eventuele besparingen? Binnen twee werkdagen wordt duidelijk hoe hoog die kunnen oplopen en hoeveel bomen daarmee worden geplant.
Signet is geïnspireerd om connectiviteit aan duurzaamheid te blijven koppelen en zal de komende tijd ook gelegenheden als bandbreedte-upgrades en jubilea aangrijpen om extra bij te dragen aan herbebossingsprojecten.

Meer weten over de best passende connectiviteitsoplossing? Ga dan naar www.signet.nl of neem contact op via info@signet.nl of via telefoonnummer 085 - 747 00 00.

Lees ook
NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix,Europa's grootste gedistribueerde Internet Exchange provider (IXP), zet Nokia 7750 Service Routers (SR) met snelheden tot 800GE interfaces in voor de meer dan 100 datacenters op het continent.

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

De nieuwe normen van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU) voor het Flexibele Optische Transportnetwerk (FlexO) voorzien in gegevensoverdracht met snelheden van 400 tot 800 gigabit per seconde (Gbit/s). De nieuwe normen bevatten ook functies voor regeneratie om het bereik van FlexO uit te breiden en een nieuwe klasse van Ethernet-geoptimal1

ITU’s World Radiocommunication Conference maakt afspraken over breedbandconnectiviteit en 6G

ITU’s World Radiocommunication Conference maakt afspraken over breedbandconnectiviteit en 6G

De World Radiocommunication Conference 2023 (WRC-23) heeft onlangs haar deuren gesloten met een belangrijke overeenkomst tussen de lidstaten van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU). De bijgewerkte verdragen voorzien onder andere in de toewijzing van nieuw spectrum voor breedbandconnectiviteit, cruciaal voor datacenters en edge-faciliteit1