<


Siemon lanceert met nieuwe SkinnyPatch 6A modulaire shielded patch-kabels

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, breidt zijn programma koperbekabeling uit met de volledig afgeschermde (shielded) SkinnyPatch categorie 6A modulaire patch-kabels. Deze nieuwe patch-kabels beschikken over een gereduceerde kabeldiameter, zonder hierbij in te leveren op prestaties. Hierdoor kan de beschikbare ruimte in kabelgoten beter en efficiënter benut worden, wat van belang is in ondermeer high-density datacenters. De kleine diameter maakt ook een grotere flexibiliteit bij het plaatsen van bekabeling en een betere doorgang voor luchtstromen mogelijk.

Doormiddel van een soepele kern van (28 AWG) is een diameter van de kabel gerealiseerd van slechts 5,5 millimeter. Dit geeft de SkinnyPatch 6A S/FTP een kleinere buigradius mogelijk dan andere bekabeling, wat voordelen biedt op het gebied van kabelmanagement. Zo kunnen de kabels eenvoudigere in kleine ruimtes worden geplaatst, verwijderd of verplaatst. De geringe diameter leidt daarnaast tot een ruimtebesparing in racks, terwijl meer ruimte beschikbaar is voor de luchtstroming voor het koelen van apparatuur in de kabinetten. De volledig afgeschermde (S/FTP) kabels bieden hogere prestaties op het gebied van zowel transmissiesnelheden als alien crosstalk dan unshielded bekabeling (UTP).

Toenemende populariteit van 28 AWG patch-kabels

“De populariteit van 28 AWG patch-kabels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is een direct gevolg van de zorgen die veel datacenter managers hebben over de beperkte luchtstroming door racks in datacenters en telecom-ruimtes als gevolg van overvolle kabelgoten. In dat soort ruimtes vindt immers high-density patching plaats en kan de luchtstroming maar al te gemakkelijk bemoeilijkt worden”, zegt Lee Funnell, technical manager EMEA van Siemon.

Het onafhankelijke testlab Intertek heeft vastgesteld dat de nieuwe SkinnyPatch patch-kabels voldoen aan aan de eisen van ANSI/TIA-568-C.2 en ISO/IEC 11801:2002, of deze overschrijden. SkinnyPatch categorie 6A-technologie is gebaseerd op de cross pair-isolatiemethode van Siemon. De patch-kabels bieden een 360 graden krimp, waardoor de verbinding tussen connector en kabel grote trekkrachten kan weerstaan.

Siemon_SkinnyPatch_6A_SFTP_2-600
Dossiers
Meer over
Lees ook
Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert de 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Deze volgende generatie glasvezelconnector helpt de capaciteit van datacenters te optimaliseren voor hoge snelheid toepassingen. Dankzij de compacte vormgeving is Panduit’s 400G CS connector met een hoge dichtheid te installeren en vergroot deze de flexibiliteit en...

Labeling as a Service bespaart geld en voorkomt fouten

Labeling as a Service bespaart geld en voorkomt fouten

Mulder-Hardenberg heeft in samenwerking met Brady een nieuwe dienst gelanceerd: Labeling as a Service. Hierbij neemt Mulder-Hardenberg alles, wat met het labelen van bekabeling te maken heeft, over van het datacenter. Advies plus labelen en het aanleveren van digitale bestanden en dit alles voor een vooraf afgesproken bedrag (fixed fee).