<


Siemon introduceert LightStack ultra-high-density glasvezelpaneel

siemon-lightstack

Leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon introduceert LightStack, een ultra-high-density plug-and-play-glasvezelsysteem. Dit end-to-end glasvezelsysteem combineert prestaties en dichtheid met toegankelijkheid. Het systeem is ontwikkeld voor datacenters en SAN-omgevingen (Storage Area Network) en biedt een naadloze migratie naar geavanceerde 40- en 100Gb/s-applicaties.

LightStack is voorzien van een behuizing die het mogelijk maakt 144 LC- of 864 MTP-glasvezelkabels onder te brengen in één rackunit. Zijn unieke horizontale kabelbeheer is geschikt voor zowel traditionele patchcorden als patchcorden in een uni-tube. Het systeem is voorzien van een scharnierende voorklep voor volledige toegang. Draaibare kabelbevestigingspunten op de achterkant van de behuizing zorgen voor de juiste buigradius.

Toegankelijkheid

Het systeem is voorzien van een bodemplaat aan de achterzijde, dat naar binnenschuift. Hierdoor krijgen beheerders toegang tot de kabels terwijl de behuizingen op elkaar zijn gestapeld. In uitgetrokken positie fungeert de bodemplaat als kabelscheiding tussen gestapelde behuizingen. Low-loss plug-and-play-modules kunnen ook gemakkelijk worden aangesloten of verwijderd vanuit zowel voor- als achterkant van de behuizing. De magnetische deur voorkomt schadelijke knelpunten en biedt duidelijk zichtbare uitklapbare labels.

De smalle LightStack LC-to-MTP low-loss plug-and-play-modules, die leverbaar zijn in OM4 multimode en singlemode, bieden een verlies van 0,35 dB voor flexibele glasvezelkanalen. LightStack low-loss 0,2 dB 'MTP pass-through'-adapters ondersteunen 40- en 100Gb/s-applicaties. De adapters zijn leverbaar in uitvoeringen met twee, vier en zes poorten en worden aangeboden in zowel op één lijn als tegenover elkaar liggende sleuteloriëntatie, zodat zij geschikt zijn voor elke polariteitsmethode. LightStack ondersteunt ook 12-fibre 'LC pass-through'-adapterplaten voor gangbare 10 Gigabit Ethernet of Fibre Channel SAN-applicaties.

Noodzaak van low-loss glasvezelconnectiviteit

"Aangezien de huidige high-density datacenters van snelheden van 10 naar 40 en 100 Gb/s migreren, hebben ze low-loss glasvezelconnectiviteit nodig om meerdere gekoppelde verbindingen te ondersteunen voor flexibele patchingopties voor uiteenlopende afstanden en configuraties, zonder dat verliesbudgetten voor verbindingen worden overschreden. Tegelijkertijd moeten deze koppelingen gemakkelijk toegankelijk zijn en eenvoudig kunnen worden beheerd om snel en effectief wijzigingen te kunnen aanbrengen", verklaart Charlie Maynard, Fibre Optic Product Manager bij Siemon.

Voor backboneverbindingen heeft het LightStack-glasvezelsysteem next-generation en traditionele MTP-trunkkabels, leverbaar in OM3 en OM4 bend insensitive multimode en singlemode glasvezel. LC BladePatch van Siemon, met het push-pull ontwerp van de connector, vormt een aanvulling op het nieuwe ultra-high-density LightStack-systeem. LightStack verzorgt de koppeling aan actieve apparatuur vanuit interconnects of crossconnects zoals in SAN-applicaties en biedt tevens LC BladePatch-to-MTP hybride trunks. LC BladePatch-jumpers en -trunks hebben een ontwerp met een smallere diameter waarbij de kabel zich in een uni-tube bevindt. Dit vergt minder kabelgootruimte, wat een gunstige invloed heeft op luchtstroming en energie-efficiency terwijl het gehele kabelbeheer wordt vereenvoudigd. De low-loss 12-fibre LC BladePatch-to-MTP hybride trunks zijn leverbaar in zowel multimode als singlemode en in diverse verschillende lengten ter ondersteuning van actieve apparatuur, zoals Cisco Nexus, Cisco MDS en Brocade.

Dossiers
Lees ook
Komende jaren 81.500 datacenter vacatures in Europa

Komende jaren 81.500 datacenter vacatures in Europa

De komende jaren ontstaan er in Europa 81.500 vacatures voor functies in datacenters. Dat blijkt uit een onderzoek van het Uptime Institute. De groei in arbeidsplaatsen bedraagt gemiddeld 2 tot 3% per jaar. Daarnaast is ook sprake van een uitstroom als gevolg van pensionering en mensen die de sector verlaten.

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten

Green IT Amsterdam en SDIA slaan de handen ineen. Beide organisaties hebben een sterke focus op het verduurzamen van de digitale infrastructuur. Samen willen ze innovatieprojecten op het gebied van duurzaamheid initiëren of hier aan deelnemen.

OCP richt zich op veilige operatie binnen datacenters

OCP richt zich op veilige operatie binnen datacenters

Open Compute Project heeft een nieuw project opgezet gericht op Datacenter Facilities Operation Technology Security. Dit kortweg DCF-OTS genoemde subproject is gericht op de industrial control systems die gebruikt worden voor het besturen van datacenters.