Siemon introduceert LightStack ultra-high-density glasvezelpaneel

siemon-lightstack

Leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon introduceert LightStack, een ultra-high-density plug-and-play-glasvezelsysteem. Dit end-to-end glasvezelsysteem combineert prestaties en dichtheid met toegankelijkheid. Het systeem is ontwikkeld voor datacenters en SAN-omgevingen (Storage Area Network) en biedt een naadloze migratie naar geavanceerde 40- en 100Gb/s-applicaties.

LightStack is voorzien van een behuizing die het mogelijk maakt 144 LC- of 864 MTP-glasvezelkabels onder te brengen in één rackunit. Zijn unieke horizontale kabelbeheer is geschikt voor zowel traditionele patchcorden als patchcorden in een uni-tube. Het systeem is voorzien van een scharnierende voorklep voor volledige toegang. Draaibare kabelbevestigingspunten op de achterkant van de behuizing zorgen voor de juiste buigradius.

Toegankelijkheid

Het systeem is voorzien van een bodemplaat aan de achterzijde, dat naar binnenschuift. Hierdoor krijgen beheerders toegang tot de kabels terwijl de behuizingen op elkaar zijn gestapeld. In uitgetrokken positie fungeert de bodemplaat als kabelscheiding tussen gestapelde behuizingen. Low-loss plug-and-play-modules kunnen ook gemakkelijk worden aangesloten of verwijderd vanuit zowel voor- als achterkant van de behuizing. De magnetische deur voorkomt schadelijke knelpunten en biedt duidelijk zichtbare uitklapbare labels.

De smalle LightStack LC-to-MTP low-loss plug-and-play-modules, die leverbaar zijn in OM4 multimode en singlemode, bieden een verlies van 0,35 dB voor flexibele glasvezelkanalen. LightStack low-loss 0,2 dB 'MTP pass-through'-adapters ondersteunen 40- en 100Gb/s-applicaties. De adapters zijn leverbaar in uitvoeringen met twee, vier en zes poorten en worden aangeboden in zowel op één lijn als tegenover elkaar liggende sleuteloriëntatie, zodat zij geschikt zijn voor elke polariteitsmethode. LightStack ondersteunt ook 12-fibre 'LC pass-through'-adapterplaten voor gangbare 10 Gigabit Ethernet of Fibre Channel SAN-applicaties.

Noodzaak van low-loss glasvezelconnectiviteit

"Aangezien de huidige high-density datacenters van snelheden van 10 naar 40 en 100 Gb/s migreren, hebben ze low-loss glasvezelconnectiviteit nodig om meerdere gekoppelde verbindingen te ondersteunen voor flexibele patchingopties voor uiteenlopende afstanden en configuraties, zonder dat verliesbudgetten voor verbindingen worden overschreden. Tegelijkertijd moeten deze koppelingen gemakkelijk toegankelijk zijn en eenvoudig kunnen worden beheerd om snel en effectief wijzigingen te kunnen aanbrengen", verklaart Charlie Maynard, Fibre Optic Product Manager bij Siemon.

Voor backboneverbindingen heeft het LightStack-glasvezelsysteem next-generation en traditionele MTP-trunkkabels, leverbaar in OM3 en OM4 bend insensitive multimode en singlemode glasvezel. LC BladePatch van Siemon, met het push-pull ontwerp van de connector, vormt een aanvulling op het nieuwe ultra-high-density LightStack-systeem. LightStack verzorgt de koppeling aan actieve apparatuur vanuit interconnects of crossconnects zoals in SAN-applicaties en biedt tevens LC BladePatch-to-MTP hybride trunks. LC BladePatch-jumpers en -trunks hebben een ontwerp met een smallere diameter waarbij de kabel zich in een uni-tube bevindt. Dit vergt minder kabelgootruimte, wat een gunstige invloed heeft op luchtstroming en energie-efficiency terwijl het gehele kabelbeheer wordt vereenvoudigd. De low-loss 12-fibre LC BladePatch-to-MTP hybride trunks zijn leverbaar in zowel multimode als singlemode en in diverse verschillende lengten ter ondersteuning van actieve apparatuur, zoals Cisco Nexus, Cisco MDS en Brocade.

Dossiers
Lees ook
Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...

Siemon introduceert Value Vertical Cable Manager System

Siemon introduceert Value Vertical Cable Manager System

Nieuwe oplossing vereenvoudigt implementatie en langetermijnbeheer van bedrijfskritische netwerkbekabelingsinfrastructuren - Siemon, een toonaangevende en wereldwijd actieve specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren, heeft zijn familie van kosteneffectieve open rack- en kabelmanagementoplossingen uitgebreid met het nieuwe Value Vertical Cable...

‘Verloopadapters maken het combineren van meerdere merken kabelgoten mogelijk’

‘Verloopadapters maken het combineren van meerdere merken kabelgoten mogelijk’

Cable management is een belangrijk onderwerp bij het ontwerpen van een nieuw datacenter of het uitbreiden van een bestaande faciliteit.