Siemon introduceert 2mm-MTP-glasvezeljumpers

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert twaalfvoudige-fibre MTP-glasvezeljumpers met een kabel diameter van 2 mm. Deze nemen minder kabelgootruimte in beslag en verbeteren zowel de luchtstroming als toegankelijkheid in high density patchinggebieden.

De nieuwe jumpers, die MPO/MTP-backbonetrunkbekabeling koppelen aan actieve apparatuur in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties, verenigen het compacte ontwerp van de MTP-connector en de kleinere 2mm-RazorCore kabel van Siemon. 2mm-MTP-jumpers zijn leverbaar in zowel B- als C-polariteit voor flexibel gebruik met diverse MTP-backbonetrunks en -configuraties.

Siemon_2mm-MTP-glasvezeljumpers

Belang van bereikbaarheid en luchtstroming

"De bereikbaarheid van glasvezelverbindingen en de luchtstroming rond actieve apparatuur zijn tegenwoordig enorm belangrijk in high-density glasvezelpatchinggebieden", stelt Nicolas Roussel, Technical Manager Central Europe bij Siemon. "Onze nieuwe 2mm-MTP-jumpers leveren de uitzonderlijke low-loss prestaties die onze klanten van ons verwachten. Tegelijkertijd bieden we ze een kleinere diameter voor verbeterde luchtstroming, toegankelijkheid, routering en ruimtebesparing in de krappere glasvezelpatchingomgevingen van tegenwoordig."

De nieuwe 2mm-MTP-jumpers maken deel uit van de LightHouse glasvezelbekabelingsoplossingen van Siemon en zijn leverbaar met zowel mannelijke als vrouwelijke connectiviteit. Dit vergemakkelijkt de migratie van 10Gb/s-kanalen op basis van MPO/MTP-cassettes, die gebruikmaken van vrouwelijk naar vrouwelijk trunkingsystemen, naar 40/100Gb/s-applicaties, die doorgaans werken met mannelijk naar mannelijk trunkingsystemen.

Insertion loss van 0,2 dB

De jumpers zijn leverbaar in OM3 en OM4 multimode glasvezeltypen en plenum-, riser- en LS0H-versies (Low Smoke Zero Halogen). De low-loss jumpers hebben een insertion loss van slechts 0,2 dB voor hogere prestaties en verbeterde flexibiliteit in 40/100Gb/s-glasvezelapplicaties. De 2mm-MTP-jumpers kunnen worden ingezet met RIC-, LightStackTM- en FCP3-glasvezelbehuizingen.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.