Serverrek met geïntegreerde vloeistofkoeling

SE

Schneider Electric kondigt samen met Avnet en Iceotope het eerste commerciële geïntegreerde rek aan met chassis-gebaseerde immersive liquid cooling - vloeistofkoeling door middel van onderdompeling. De oplossing is geoptimaliseerd voor rekenintensieve applicaties en combineert een krachtige GPU-server met Iceotope's vloeistofkoelingstechnologie om de energie-efficiëntie te verhogen. 

Avnet integreert de vloeistofgekoelde server met de NetShelter vloeistofgekoelde behuizing van Schneider Electric voor eenvoudige implementatie in datacenters en edge computing-omgevingen. Het systeem is EcoStruxure Ready, wat inhoudt dat het gekoppeld kan worden aan het IoT-platform van Schneider Electric met de nieuwe generatie datacentermanagementsoftware, EcoStruxure IT Expert en de digitale servicedienst EcoStruxure Asset Advisor

Deze vloeistofgekoelde oplossing is de eerste in zijn soort en ideaal voor toepassingen zoals big data-analyses, kunstmatige intelligentie en machine learning die door de benodigde hoge rekenkracht meer energie verbruiken. Gartner identificeerde in een recent rapport vloeistofkoeling als een technologie om in de gaten te houden. Analist Henrique Cecci adviseert datacenteroperators om ‘voor maximale energie-efficiëntie moderne vloeistofkoelingsoplossingen te gebruiken’. Vloeistofkoeling biedt een betere efficiëntie, lagere operationele kosten, een kleiner ruimtebeslag, verbeterde betrouwbaarheid en een bijna stille werking ondanks de hoge vermogensdichtheid van de GPU's. Avnet, Iceotop en Schneider Electric willen het aanbod uitbreiden naarmate de vraag groeit door andere serverproducenten te verwelkomen als partners. 

“Schneider Electric zet zich in om datacenters te verduurzamen. Vloeistofkoeling is een erg overtuigende aanpak hiervoor”, aldus Kevin Brown CTO en SVP Innovatie, Secure Power bij Schneider Electric. “Deze laatste ontwikkeling markeert een significante stap naar de industrialisatie van chassis-gebaseerde immersion-oplossingen die de efficiëntie en effectiviteit van tankgebaseerde oplossingen bieden en tegelijkertijd de compatibiliteit en bruikbaarheid hebben van meer traditionele, 'direct-to-chip' vloeistofkoelingsontwerpen. Gezien de groei van applicaties die intensieve rekenkracht gebruiken, zijn wij van mening dat deze aanpak veelbelovend is."