Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

secior-265210

De cybersecurityindustrie heeft in de afgelopen decennia een serieuze transformatie ondergaan. Vanaf eind jaren 90 van de vorige eeuw ontstonden er cybersecurityoplossingen specifiek gericht op IT-netwerken. Vervolgens ontstonden er ook gespecialiseerde cybersecurityoplossingen voor OT-netwerken en systemen. Tegenwoordig bevinden wij ons in een ‘IoT-wereld’, met daarbij de behoefte voor specifieke cybersecurityoplossingen.

Met deze drie gescheiden ontwikkelingen in het achterhoofd, heeft het Nederlandse cybersecuritybedrijf Secior een 3D cybersecurity aanpak gelanceerd waarbij de digitale risico’s van alle drie (OT, IT en IoT) binnen een datacenter in kaart worden gebracht. Met als doel om deze risico’s te mitigeren en zodoende de cyber weerbaarheid van datacenters aanzienlijk te verhogen.

3D Cybersecurity

De aanpak is 3-Dimensionaal, omdat Secior alle drie de domeinen (OT, IT en IoT) in ogenschouw neemt. Daarnaast brengt Secior samenhang in het geheel van de individuele cybersecurityoplossingen van de verschillende leveranciers van datacenter systemen. Er is namelijk een grote verscheidenheid aan leveranciers van bijvoorbeeld elektrotechnische voorzieningen, koelsystemen, blussing en vele IoT sensoren binnen een datacenter, die allemaal hun eigen cybersecurityoplossing voor hun eigen producten hebben, maar dit niet in het perspectief van een datacenter als geheel plaatsen. Tenslotte zijn de producten/diensten van Secior ‘drie dimensionaal’ opgezet en ingericht. Dit laatste is toe te schrijven aan het management met drie verschillende achtergronden

Unieke combinatie van drie verschillende achtergronden

Het managementteam van Secior komt uit drie verschillende ‘hoeken’ en vullen elkaar uitstekend aan m.b.t. de cybersecuritydiensten voor datacenters. Deze combinatie van expertise en ervaring vormt dan ook het onderscheidend vermogen van Secior.

Fred Streefland is de CEO en fungeert als boegbeeld van Secior. Hij heeft de afgelopen 15 jaar – na een jarenlange carrière als officier inlichtingen & veiligheid bij de Koninklijke Luchtmacht en de MIVD - veel ervaring opgedaan binnen de OT, IT en IoT cybersecurity. In de beginjaren was Fred actief in de IT-security bij o.a. IBM. Vervolgens is hij overgestapt naar Accenture en ENCS, waar hij zich specialiseerde op het OT-gebied met als resultaat de ontwikkelingen van een ICS (Industrial Control Systems) Red Team/Blue Team cursus, die nog steeds succesvol draait bij ENCS. Daarna heeft hij als CISO/CSO van verschillende bedrijven veel ervaring opgedaan in de IT-cybersecurity wereld. De afgelopen jaren was hij actief als Sr. Director Cybersecurity EMEA in de IoT cybersecuritywereld.

Sander Nieuwmeijer is de initiatiefnemer van Secior. Hij kwam enkele jaren geleden al met het idee dat er iets moest worden gedaan aan de cyberveiligheid van datacenters. Dit idee ontstond uit het feit dat Sander zich al meer dan 20 jaar bezighield met de ontwikkeling, de bouw, de inrichting en het beheer van datacenters. Onder zijn leiding zijn honderden datacenters opgeleverd door heel Europa. Sander kent alle ins en outs van de meeste datacenters.

Edward Heck maakt de drie-eenheid compleet, Hij komt uit de financiële wereld en is Register Accountant (RA). Hij heeft een schat aan ervaringen opgedaan in zijn carrière bij KPMG, Chief IT Auditor EuroNext en verschillende rollen als internal auditor. Zijn inbreng binnen Secior richt zich op de compliance & regulations, alsook de Red-Teaming diensten.

3D Cybersecurity voor datacenters: de tijd dringt

In de afgelopen jaren zijn datacenters steeds belangrijker geworden, want alles wat zich online afspeelt, bevindt zich in een datacenter. Datacenters vormen de kern van ons internet en van onze digitale maatschappij. Helaas zijn deze datacenters ook zeer kwetsbaar. In het licht van de huidige geopolitieke situatie (lees: Rusland) is sabotage van datacenters een zeer reële dreiging geworden. Het is dan ook zaak dat deze dreiging de aandacht krijgt die het verdient, voordat het daadwerkelijk tot uiting komt en er datacenters worden gesaboteerd. Sabotage is helaas niet de enige dreiging, maar wel eentje met een zeer hoog afbreukrisico voor onze digitale welvaart. Het is dan ook zaak dat alle (digitale) risico’s voor datacenters op de zeer korte termijn in kaart worden gebracht en gemitigeerd voordat het te laat is. Secior is bij uitstek de organisatie die hierbij kan assisteren. bron

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)