SDN-startup Pluribus Network haalt 95 miljoen dollar op bij investeerders

Pluribus Networks is een startup die switching wilt virtualiseren. De software-defined networking startup lijkt de komende tijd hier in ieder geval voldoende geld voor beschikbaar te hebben. Het bedrijf heeft in een investeringsronde 95 miljoen dollar opgehaald.

Het bedrijf heeft een manier gevonden om switches te virtualiseren. Deze gevirtualiseerde switches worden ondergebracht op een gedistribueerd besturingssysteem, wat het mogelijk maakt alle switchingapparatuur in een datacenter als één apparaat aan te spreken.

Network  hypervisor

Dit gedistribueerde besturingssysteem ook wel een network hypervisor genoemd. Een dergelijk apparaat maakt het een stuk eenvoudiger switches te configureren voor de eisen van een specifieke applicatie. Datacenterbeheerders kunnen met de technologie van Pluribus Networks dan ook flinke besparingen realiseren in zowel tijd als geld.

Pluribus verkoopt op dit moment hardwaretoepassingen in combinatie met zijn network hypervisor. Het merendeel van de omzet van de startup komt echter uit de verkoop van applicaties die bovenop deze hypervisor draaien. Het gaat hierbij om applicaties die beheerders in staat stelt alle netwerkinformatie die de hypervisor verzameld te analyseren.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)