Schneider Electric lanceert APC Smart UPS met Lithium-ion

Schneider Electric lanceert de 230V short-depth APC Smart UPS. Deze line-interactive UPS met Lithium-ion batterijtechnologie is vanaf nu beschikbaar. De nieuwe versies maken Lithium-ion batterijtechnologie een economische oplossing voor geavanceerde edge computingapplicaties en andere installaties binnen en buiten IT-omgevingen.

  SE

De nieuwe Smart-UPS line-interactive-modellen zijn ontworpen om ultra-bedrijfszekere stroombescherming te bieden voor IT- en netwerkapparatuur. Ze kunnen een langere batterijlevensduur garanderen voor een lagere Total Cost Ownership (TCO). Li-iontechnologie biedt besparingen tot 50% in vergelijking met Uninterruptible Power Supplies (UPS) met traditionele loodzuurtechnologie. De nieuwe Smart-UPS wordt aangeboden met een volledige garantie van 5 jaar op elektronica en batterijen.

Met de toenemende digitalisering en groeiende vraag naar data en connectiviteit, aangedreven door het Internet of Things (IoT), hanteren veel bedrijven digitale transformatiestrategieën om de efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid te verhogen. Hierdoor worden IT-systemen dichterbij de plaats geïmplementeerd waar data wordt gegenereerd, verwerkt en verbruikt - een trend die bekend staat als edge computing.  

 

APC Smart-UPS Line Interactieve UPS-opties  

Het Smart-UPS-assortiment van APC omvat 500, 750, 1000 & 1500VA-modellen met een hoge uitgangsvermogensfactor. Opties omvatten 1U rack-, toren- en wandmontage (500VA) en 2U & 3U rackmontage (750, 1000, 1500VA) die klein, lichtgewicht en cloud-enabled zijn voor eenvoudige bewaking op afstand. De nieuwe UPS'en combineren de groene modus voor maximaal 97% efficiëntie met vermogen van netwerkkwaliteit, automatische spanningsregeling (AVR) en overspanningsbeveiliging.  

Met hun kleine, compacte fysieke afmetingen zijn de nieuwe APC Smart-UPS-modellen ideaal voor toepassingen met weinig ruimte. Hierdoor kunnen ze ook gemakkelijker worden geïntegreerd in IT-systemen zoals Hyper-Converged-infrastructuur (HCI), rackbehuizingen of wandmonteerbare systemen, zoals Schneider Electric's 6U Wall Mount EcoStruxure Micro Data Center. In combinatie met de APC Local Edge Configurator-tool kunnen oplossingen op maat gemaakt worden met geoptimaliseerde opties voor stroomvoorziening, koeling, behuizing en beheer voor installatie op locaties variërend van winkels en filialen tot industriële, educatieve en gezondheidsomgevingen.  

APC Smart-UPS-opties voor lokaal en extern beheer  

EcoStruxure Ready APC Smart-UPS-modellen bieden een scala aan beheeropties voor elke behoefte. Elk model is cloud-enabled voor optionele monitoring op afstand en bevat PowerChute Business Edition voor een correcte onbewaakte uitschakeling. De optionele UPS Network Management Card integreert APC Smart-UPS met de bekroonde EcoStruxure IT Data Center Infrastructure Management (DCIM)-software van Schneider Electric voor vereenvoudigd beheer op afstand. Klanten kunnen ook profiteren van verhoogde betrouwbaarheid en verminderd risico op downtime door APC channel partners en Managed Service Providers (MSP's) toe te staan hun IT-systemen te monitoren of gebruik te maken van de EcoStruxure Asset Advisor remote monitoring service van Schneider Electric.  

De voordelen van Lithium Ion-technologie

Lithium-ionbatterijen passen zich aan aan grotere temperatuurschommelingen, ondersteunen hoge prestaties bij omgevingstemperaturen tot 40°C en maken extra koelapparatuur in sommige installaties overbodig. Lithium-ionbatterijen zijn lichter en compacter dan hun loodzuur-equivalenten zodat gebruik en installatie eenvoudiger is. De batterijen zijn daarnaast efficiënter in laad-/ontlaadcycli. De batterijen bieden een lagere TCO door een langere levensduur en lagere service- en vervangingskosten.