Schneider Electric helpt ongebruikte capaciteit in datacenter te benutten

Schneider Electric lanceert een nieuw versie van StruxureWare Data Center Operation speciaal gericht op colocatie-aanbieders en andere commerciële datacenters. De oplossing geeft datacenterbeheerders en -eigenaren inzicht in de beschikbare capaciteit binnen hun computerzalen en helpt hen deze optimaal te benutten.

StruxureWare Data Center Operation is onderdeel van een brede reeks van Schneider Electric's Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossingen. Met deze DCIM-producten kunnen zowel commerciële datacenters als IT-afdelingen de fysieke infrastructuur van datacenters en computerruimtes monitoren en beheren. De nieuwe versie 7.4 van StruxureWare Data Center Operation helpt datacenterbeheerders en facilitair managers in kaart te brengen hoeveel energie- en netwerkcapaciteit beschikbaar is in de diverse computerzalen, gangen, cages en racks binnen het datacenter.

Benutte energie en netwerkcapaciteit

Daarnaast kunnen datacenterbeheerders- en eigenaren op nauwkeurige wijze in beeld brengen hoeveel energie en netwerkcapaciteit daadwerkelijk wordt benut. Dit geeft beheerders inzicht in de zalen of gangen waar energie of netwerkcapaciteit beschikbaar is en de wijze waarop zij de fysieke infrastructuur kunnen optimaliseren. StruxureWare Data Center Operation geïntegreerd worden met bestaande DCIM- en monitoring-pakketten, zodat beheerders niet onnodig in nieuwe software hoeven te investeren.

Daarnaast biedt StruxureWare Data Center Operation de mogelijkheid de impact van eventuele wijzigingen in de energie- en netwerkvoorzieningen op de redundantie te voorspellen. Dit stelt datacentermanagers en facilitair beheerders in staat eventuele onderbenutting van cages of racks op te sporen. Tegelijkertijd zien zij precies hoeveel van de beschikbare energie per cage of rack aan klanten is verkocht, hoeveel energie per klant is ingepland en hoeveel energie in de praktijk wordt verbruikt. Op deze manier kunnen beheerders de kosten voor energie- en datatransport nauwkeurig doorbelasten aan klanten. Daarnaast krijgen zij direct inzicht in de energie- of netwerkcapaciteit die nog in een cage of rack beschikbaar kan worden gesteld voor eventuele additionele IT-apparatuur of nieuwe klanten. Eventuele overcapaciteit kan op deze manier aan andere klanten beschikbaar worden gesteld en dus worden benut.

Dossiers
Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.