Schneider Electric en Vigilent sluiten samenwerkingsovereenkomst

Schneider Electric gaat samenwerken met Vigilent voor het beheren van datacenters. De bedrijven introduceert Cooling Optimize, een add-on module voor de DCIM-oplossing StruxureWare for Data Centers. De module maakt gebruik van een gesloten beheersysteem en biedt geavanceerde monitoring- en analysemogelijkheden. Datacenters kunnen hiermee op volledig geautomatiseerde wijze problemen corrigeren als het gaat om de temperatuur en luchtstromen. Datacentermanagers krijgen met de module een betere controle op de dagelijkse operatie.

Datacentermanagers beschikken over steeds meer informatie over het datacenter. Zij zijn daarom op zoek naar mogelijkheden om snel te kunnen reageren op deze gegevens. De technologie van Vigilent levert inzicht in en een uitgebreide controle op de datacenterkoeling. Facilitaire afdelingen en IT worden met de oplossing voorzien van intelligentie waarop zij direct actie kunnen ondernemen. Op deze wijze is het mogelijk om een balans te creëren tussen hoge beschikbaarheid en efficiëntie tijdens pieken gedurende de gehele levenscyclus van een datacenter.

Automatische aanpassingen koeling

De nieuwe toepassing verkleint de kloof tussen de afdelingen IT en facility. Het stemt de koeling af op belangrijke warmtebronnen op de vloer. Daarnaast beschikt de Cooling Optimize-module over de meest geavanceerde niveaus voor DCIM-systemen. De software van Vigilent past continu de koeling aan op het moment dat de condities in de omgeving veranderen. Deze real-time aanpassingen zijn onder andere van belang als er apparatuur in het datacenter wordt verplaatst of wordt bijgeplaatst. Of denk aan een onverwachte variatie in de systeembelasting. De module stabiliseert de luchtstromen en lost de complexe puzzel op als het gaat om het toewijzen van koelcapaciteit.

'Veel datacentermanagers kampen met de nodige uitdagingen op het gebied van koeling', zegt Paul Bron, vice president van de IT Business van Schneider Electric Nederland. 'Zo hebben zij vaak teveel koeling staan of hebben zij geen controle op de temperatuur in het datacenter. De gevolgen hiervan zijn essentiële storingen en hoge energiekosten. De module Cooling Optimize biedt een geautomatiseerde en real-time oplossing voor deze uitdagingen.'

Dossiers
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.