Schneider Electric en HP combineren DCIM en IT-management in één platform

Unknown

Schneider Electric gaat samen met HP een gecombineerd platform leveren voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) en IT-beheer. Het platform voorziet zowel facilitaire experts als IT-professionals van consistente informatie. Hierdoor zijn zij in staat beter en efficiënter met elkaar samen te werken. Daarnaast kunnen zij tot aanzienlijk hoge energiebesparingen komen.Schneider Electric's DCIM-oplossing StruxureWare for Data Centers en HP Converged Management Consulting Services (CMCS) vormen de basis van het gecombineerde platform. Dankzij deze bundeling kunnen de concerns de fysieke infrastructuur van organisaties koppelen aan hun zakelijke processen. Gebruikers zijn hiermee in staat betere holistische impactanalyses uit te voeren.

"Door de samenwerking met HP verkleinen we de kloof tussen IT en facilitaire afdelingen", zegt Paul Bron, Vice President IT Business bij Schneider Electric. "Zij beschikken nu immers over een holistische aanpak. Gebruikers kunnen de impact van wijzigingen in het datacenter in kaart brengen en hebben een overzicht van de operationele kosten hiervan. Dit is een belangrijke stap in het verbeteren van de energie-efficiëntie in datacenters en de gehele IT-sector an sich."

StruxureWare for Data Centers

StruxureWare for Data Centers biedt organisaties een nauwkeurig inzicht. Ze kunnen gedetailleerde rapporten opstellen en accurate analyses uitvoeren over zowel de datacenterinfrastructuur als de faciliteiten waarin het datacenter is gehuisvest. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat de DCIM-technologie van Schneider Electric perfect aansluit op HP's Asset Manager-software.

Holistisch overzicht

"Door een holistisch overzicht kunnen datacenters de operationele efficiëntie en capaciteitsplanning verbeteren. Om voordeel uit DCIM te halen, is immers een combinatie van IT-beheer, faciliteitsmanagement en servicemanagement nodig", zegt Rick Einhorn, Vice President Technology Services & Datacenter Consulting bij HP. "HP Converged Management Consulting Services helpt klanten maximaal te profiteren van Schneider Electric's DCIM-oplossing StruxureWare. Onze oplossing levert hiervoor uitgebreide expertise op het gebied van IT-servicemanagement (ITSM), IT-infrastructuur en faciliteiten. Daarnaast biedt HP Converged Management Consulting Services een raamwerk om zakelijke doelstellingen, systemen en datacenterprocessen met elkaar te verbinden."

Integratie

Schneider Electric en HP integreren Struxureware for Data Centers daarnaast in HP's Universal Configuration Management Database (UCMDB). Deze integratie zorgt ervoor dat beide organisaties gegevens over de opgestelde apparatuur en geïnstalleerde software met elkaar kunnen uitwisselen. HP brengt daarnaast ook de functionaliteiten van StruxureWare for Data Centers in kaart in HP's Converged Management Consulting Framework. Dit helpt consultants op basis van goede informatie aanbevelingen te doen over het implementeren van een oplossing in het datacenter van een organisatie. De toevoeging aan het raamwerk helpt consultants de beste manier te bepalen om de ITSM- en DCIM-systemen in de omgeving te integreren.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Het monitoren en meten van de belangrijkste hardware-componenten binnen het datacenter zijn uitgegroeid tot de belangrijkste kenmerken van de Data Center Infrastructure Management (DCIM) tools die momenteel commercieel beschikbaar zijn. Er bestaat weliswaar geen eensluidende definitie van DCIM, maar veelal wordt hieronder verstaan: het geïntegreer1

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaak1

Machine learning versterkt DCIM

Machine learning versterkt DCIM

Nlyte maakt gebruik van het IBM Watson IoT-platform om een zogeheten cognitieve DCIM-oplossing op de markt te kunnen brengen. Hiermee kunnen de enorme hoeveelheden data die monitoring in een datacenter oplevert, worden geanalyseerd op patronen en onderlinge relaties. Het doel daarvan is het verder optimaliseren van de operatie van het datacenter.1