<


Schneider Electric brengt nieuw onderzoek en IT-innovaties voor duurzame digitalisering

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric bracht recent een onderzoeksrapport uit dat inzichten biedt in hoe gedigitaliseerde en slimme toepassingen in de toekomst van elektriciteit worden voorzien.

Het Digital Economy and Climate Impact-rapport voorspelt dat de vraag naar elektriciteit in de IT-sector tegen 2030 met bijna 50% toeneemt. Maar als het elektriciteitssysteem tegelijkertijd koolstofarmer wordt, zou de uitstoot met niet meer dan 26% toenemen. Om deze stijging van de uitstoot te helpen verminderen, raadt het Schneider Electric Sustainability Research Institute aan om te streven naar efficiëntieverbeteringen aan de IT- en energiekant, zowel op component- als systeemniveau. Het onderzoeksrapport benadrukt dat de opkomst van edge computing specifieke aandacht vereist, aangezien deze systemen naar verwachting minder efficiënt zijn dan hyperscale datacenters.

“Toen de wereld op slot ging, werd er meer op afstand ingelogd en nam het internetverkeer toe", zegt Pankaj Sharma, EVP, Secure Power, Schneider Electric. “Het is niet juist om aan te nemen dat digitale activiteit onvermijdelijk zal leiden tot een problematische toename van de CO2-uitstoot. De analyse van het Schneider Electric Sustainability Institute weerlegt de scenario’s die voorspellen dat IT-gerelateerd elektriciteitsverbruik elke vijf jaar zal verdubbelen. Dat gezegd hebbende, moeten we als industrie waakzaam blijven op de weg naar meer duurzaamheid en tegelijkertijd zorgen voor veerkracht, aangezien de digitalisering niet meer weg te denken is in ons dagelijks leven.”

Het onderzoek werd gepubliceerd tijdens het virtuele media-event van Schneider Electric waar ook updates voor de EcoStruxure™ IT-beheersoftware en de Galaxy™ VL 3-fase UPS noodstroomvoorziening werden aangekondigd. Met de introducties wil Schneider Electric de industrie vooruithelpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en veerkracht van de IT- en datacenterinfrastructuur vergroten.


EcoStruxure IT-software-updates verminderen complexiteit van hybride IT-beheer

In het rapport werden ook de toenemende eisen aan digitale consumptie onderzocht. Deze creëren een complexere hybride omgeving van enterprise-, cloud- en edge-datacenters. Om tegemoet te komen aan de unieke uitdagingen van hybride IT-beheer, heeft Schneider Electric een aantal updates uitgebracht van de EcoStruxure IT-software die efficiëntie en veerkracht vergroten:

  • Verbeterde mogelijkheden voor beheer op afstand: nieuwe functies stellen gebruikers in staat om op afstand configuraties op een of meer apparaten/locaties te wijzigen vanaf één gecentraliseerd platform met EcoStruxure IT Expert. Deze update stelt de gebruiker in staat om defecte apparaten of configuraties te identificeren en deze in slechts een aantal klikken op te lossen. Hierdoor blijft de hybride IT-omgeving veilig.
  • Verbeterde omgevingsbewaking: omgevingsbewakingssystemen zorgen ervoor dat gebruikers altijd en overal zicht hebben op datacenter- en IT-omgevingen. Met deze update kunnen gebruikers snel en efficiënt massaconfiguraties op afstand pushen voor beveiligingscamera’s, waarmee de beveiliging van de kritieke infrastructuur wordt verhoogd.
  • Verbeterde modellering en capaciteitsplanning op afstand: met de nieuwe mogelijkheden van EcoStruxure IT Advisor kunnen gebruikers op afstand een onbeperkt aantal racks vergelijken en gemakkelijk de beschikbare capaciteit in kaart brengen en assets inzetten.

Nieuwe lithium-ion batterijoplossing

De onlangs uitgebrachte modulaire en schaalbare driefase UPS Galaxy VL (de meest compacte in zijn klasse met efficiëntieniveaus tot 99% (1) is nu voorzien van nieuwe Galaxy Lithium-ion-batterijen. Dit is een duurzame, high-density en innovatieve energieopslagoplossing voor datacenters, industriële processen en kritieke infrastructuur. Deze batterijen zijn compatibel met de volledige Galaxy V-serie.

Deze Green PremiumTM-oplossing, vermindert de voetafdruk en het gewicht van de batterij tot 70%(2), waardoor de ruimte effectiever wordt gebruikt. De nieuwe batterijkasten maken twee tot drie keer sneller opladen mogelijk dan VRLA-oplossingen, evenals een snellere installatie en verbeterde systeembeschikbaarheid.

Lithium-ion-batterijen verlagen de totale eigendomskosten door verdubbelde levensduur, lagere installatie- en onderhoudskosten en mindere koelbehoefte, aangezien ze bij hogere temperaturen kunnen werken dan VRLA. Het meegeleverde realtime batterijbeheersysteem verbetert de zichtbaarheid, voorspelbaarheid en beheerbaarheid van het batterijsysteem. Het modulaire, aanraakveilige ontwerp vereenvoudigt het onderhoud en verhoogt de veiligheid van de operator.

“Schneider Electric richt zich al 15 jaar op duurzaamheid en is onlangs uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Onze mentaliteit is dat toekomstgerichte innovatie een betere efficiëntie oplevert in het connectiviteitslandschap”, vervolgt Sharma. "Door slimme keuzes te maken, kan onze industrie de hoeveelheid elektriciteit en emissies verminderen die het gevolg zijn van de toenemende vraag naar digitale technologieën."

1 Galaxy VL is tot 99% efficiënt in ECOnversionTM-modus

2 In vergelijking met traditionele loodzuuraccu's (VRLA)

Lees ook
NEN-EN 50600-1 en NEN-EN 50600 voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

NEN-EN 50600-1 en NEN-EN 50600 voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

Twee normen voor de constructie en beveiliging van datacenters zijn herzien en gepubliceerd. De normen geven richtlijnen voor de constructie en fysieke beveiliging van (gebouwen voor) datacenters. De richtlijnen zijn ingedeeld op basis van classificaties en criteria uit NEN-EN 50600-1 en onderdeel van de Europese normenserie NEN-EN 50600. De twee normen...

Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

De Colt Group, die uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, maakt vandaag bekend de netto CO2-uitstoot van de wereldwijde activiteiten, tegen 2030 naar nul terug te willen brengen. Dit streven maakt deel uit van Colt’s ambitieuze plan om de transitie naar een uitstootvrije economie te versnellen door het (door)ontwikkelen...

Waar blijven de Digital Twins?

Waar blijven de Digital Twins?

Mist de datacenterindustrie de boot als het om Digital Twins gaat? Dat is wellicht een wat al te stellige uitspraak, maar duidelijk is wel dat we als branche zeker niet voorop lopen als het gaat om de adoptie van deze aanpak. En dat is toch opmerkelijk, want de voordelen van deze technologie zijn groot.