<


Schneider Electric brengt nieuw onderzoek en IT-innovaties voor duurzame digitalisering

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric bracht recent een onderzoeksrapport uit dat inzichten biedt in hoe gedigitaliseerde en slimme toepassingen in de toekomst van elektriciteit worden voorzien.

Het Digital Economy and Climate Impact-rapport voorspelt dat de vraag naar elektriciteit in de IT-sector tegen 2030 met bijna 50% toeneemt. Maar als het elektriciteitssysteem tegelijkertijd koolstofarmer wordt, zou de uitstoot met niet meer dan 26% toenemen. Om deze stijging van de uitstoot te helpen verminderen, raadt het Schneider Electric Sustainability Research Institute aan om te streven naar efficiëntieverbeteringen aan de IT- en energiekant, zowel op component- als systeemniveau. Het onderzoeksrapport benadrukt dat de opkomst van edge computing specifieke aandacht vereist, aangezien deze systemen naar verwachting minder efficiënt zijn dan hyperscale datacenters.

“Toen de wereld op slot ging, werd er meer op afstand ingelogd en nam het internetverkeer toe", zegt Pankaj Sharma, EVP, Secure Power, Schneider Electric. “Het is niet juist om aan te nemen dat digitale activiteit onvermijdelijk zal leiden tot een problematische toename van de CO2-uitstoot. De analyse van het Schneider Electric Sustainability Institute weerlegt de scenario’s die voorspellen dat IT-gerelateerd elektriciteitsverbruik elke vijf jaar zal verdubbelen. Dat gezegd hebbende, moeten we als industrie waakzaam blijven op de weg naar meer duurzaamheid en tegelijkertijd zorgen voor veerkracht, aangezien de digitalisering niet meer weg te denken is in ons dagelijks leven.”

Het onderzoek werd gepubliceerd tijdens het virtuele media-event van Schneider Electric waar ook updates voor de EcoStruxure™ IT-beheersoftware en de Galaxy™ VL 3-fase UPS noodstroomvoorziening werden aangekondigd. Met de introducties wil Schneider Electric de industrie vooruithelpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en veerkracht van de IT- en datacenterinfrastructuur vergroten.


EcoStruxure IT-software-updates verminderen complexiteit van hybride IT-beheer

In het rapport werden ook de toenemende eisen aan digitale consumptie onderzocht. Deze creëren een complexere hybride omgeving van enterprise-, cloud- en edge-datacenters. Om tegemoet te komen aan de unieke uitdagingen van hybride IT-beheer, heeft Schneider Electric een aantal updates uitgebracht van de EcoStruxure IT-software die efficiëntie en veerkracht vergroten:

  • Verbeterde mogelijkheden voor beheer op afstand: nieuwe functies stellen gebruikers in staat om op afstand configuraties op een of meer apparaten/locaties te wijzigen vanaf één gecentraliseerd platform met EcoStruxure IT Expert. Deze update stelt de gebruiker in staat om defecte apparaten of configuraties te identificeren en deze in slechts een aantal klikken op te lossen. Hierdoor blijft de hybride IT-omgeving veilig.
  • Verbeterde omgevingsbewaking: omgevingsbewakingssystemen zorgen ervoor dat gebruikers altijd en overal zicht hebben op datacenter- en IT-omgevingen. Met deze update kunnen gebruikers snel en efficiënt massaconfiguraties op afstand pushen voor beveiligingscamera’s, waarmee de beveiliging van de kritieke infrastructuur wordt verhoogd.
  • Verbeterde modellering en capaciteitsplanning op afstand: met de nieuwe mogelijkheden van EcoStruxure IT Advisor kunnen gebruikers op afstand een onbeperkt aantal racks vergelijken en gemakkelijk de beschikbare capaciteit in kaart brengen en assets inzetten.

Nieuwe lithium-ion batterijoplossing

De onlangs uitgebrachte modulaire en schaalbare driefase UPS Galaxy VL (de meest compacte in zijn klasse met efficiëntieniveaus tot 99% (1) is nu voorzien van nieuwe Galaxy Lithium-ion-batterijen. Dit is een duurzame, high-density en innovatieve energieopslagoplossing voor datacenters, industriële processen en kritieke infrastructuur. Deze batterijen zijn compatibel met de volledige Galaxy V-serie.

Deze Green PremiumTM-oplossing, vermindert de voetafdruk en het gewicht van de batterij tot 70%(2), waardoor de ruimte effectiever wordt gebruikt. De nieuwe batterijkasten maken twee tot drie keer sneller opladen mogelijk dan VRLA-oplossingen, evenals een snellere installatie en verbeterde systeembeschikbaarheid.

Lithium-ion-batterijen verlagen de totale eigendomskosten door verdubbelde levensduur, lagere installatie- en onderhoudskosten en mindere koelbehoefte, aangezien ze bij hogere temperaturen kunnen werken dan VRLA. Het meegeleverde realtime batterijbeheersysteem verbetert de zichtbaarheid, voorspelbaarheid en beheerbaarheid van het batterijsysteem. Het modulaire, aanraakveilige ontwerp vereenvoudigt het onderhoud en verhoogt de veiligheid van de operator.

“Schneider Electric richt zich al 15 jaar op duurzaamheid en is onlangs uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Onze mentaliteit is dat toekomstgerichte innovatie een betere efficiëntie oplevert in het connectiviteitslandschap”, vervolgt Sharma. "Door slimme keuzes te maken, kan onze industrie de hoeveelheid elektriciteit en emissies verminderen die het gevolg zijn van de toenemende vraag naar digitale technologieën."

1 Galaxy VL is tot 99% efficiënt in ECOnversionTM-modus

2 In vergelijking met traditionele loodzuuraccu's (VRLA)

Lees ook
Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van...

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

Onlangs is de Save Energy Foundation van start gegaan. Deze Nederlandse stichting wil datacenters helpen om slimmer met energie om te gaan. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het meten en verder verbeteren van de Server Idle Coefficient (SIC) en de Data center Idle Coefficient (DcIC). De stichting doet dit via het accrediteren van partijen die op...