Schneider Electric breidt New Energy Opportunities Network uit naar Europa

Schneider Electric breidt zijn New Energy Opportunities (NEO) Network uit naar Europa. Het NEO Network is een community van bedrijven die duurzame energie en technologie willen kopen, of op dit vlak projecten of technologie ontwikkelen.

neo-network Het NEO Network is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten (VS) en heeft als doel de ontwikkeling van duurzame energie en duurzaamheidsinitiatieven te versnellen. Het netwerk brengt eindgebruikers in contact met projecten en ontwikkelaars van technologieën op dit gebied. Onder meer Equinix, VF Corporation, EDF Renewable Energy en NextEra Energy zijn in de VS leden van het NEO Network.

Inzicht en connecties

“Wij hebben als langetermijndoel schone en duurzame energie te gebruiken voor al onze operaties”, legt Sam Kapoor, Chief Global Operations Officer bij Equinix, uit. “Het NEO Network heeft inzicht en connecties opgeleverd in de Amerika om deze visie te ondersteunen. Europa is goed voor meer dan 40% van ons energieverbruik, waardoor het een waardevolle resource zal zijn om onze voortgang in deze regio uit te bouwen.”

Het netwerk geeft leden toegang tot marktonderzoek, project- en prijsinformatie en informatie over ontwikkelaars en technologieleveranciers. Het NEO Network heeft als doel het aanschafproces van duurzame energie en technologie te vereenvoudigen.

Dossiers
Lees ook
Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Het nieuwe subsidiepakket van 250 miljoen euro die het kabinet eerder heeft aangekondigd is ook interessant voor de datacentersector. De regeling is bedoelde voor het ondersteunen van kleinschalige elektrolyseprojecten gericht op de productie van groene waterstof in Nederland.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1