Schleifenbauer introduceert DCIM-tool DCMS GO

Schleifenbauer introduceert de nieuwe DCIM-softwaretool DCMS GO. DCMS GO is een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters en wordt vanaf heden kosteloos aangeboden aan datacenters die met Schleifenbauer producten werken. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Perf-IT.

Indien gewenst kan het pakket door Perf-IT uitgebreid worden naar een volledig (getarifeerd) DCIM-pakket. Dit pakket biedt onder andere mogelijkheden voor live data-visualisatie, alerts via zowel e-mail als SMS en in de meest complete versie het monitoren van alle datacenter elementen.

Integratie van data in DCIM-tool

Sales director Hans Kik van Schleifenbauer: “We helpen onze klant graag met de integratie van de data van onze PDU’s en energiemeters in hun DCIM-tool. We realiseren dit reeds in bekende DCIM-platformen zoals: Perf-IT, Schneider InfraStruxure Manager en Sunbird DCIM. Onze producten communiceren via diverse protocollen, zoals: SNMP (v1, v2c en v3), Modbus en API. Dit maakt integratie makkelijk en haalbaar voor de klant.”

“Datacenters die met Schleifenbauer producten werken en (nog) geen DCIM-tool hebben, of zich oriënteren op een ander pakket, bieden we in samenwerking met Perf-IT een Datacenter Control & Management System (DCMS) aan. De speciaal ontwikkelde DCMS GO biedt een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters, welke wij vanaf heden kosteloos beschikbaar stellen aan onze klanten.”

Toegevoegde waarde

René de Theije, directeur bij Perf-IT: “Onze dienstverlening vult de propositie van Schleifenbauer mooi aan, zonder dat klanten hiertoe verplicht worden. Echter, de eerste ervaringen laten nu al zien dat we vaak van toegevoegde waarde kunnen zijn in het oplossen van monitoring-uitdagingen van de datacenters waar we samen zijn geweest.”

Foto-DCMS-parntership-PerfIT

Hans Kik namens Schleifenbauer (links) en René de Theije namens Perf-IT (rechts)

Dossiers
Meer over
Lees ook
DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

Bij veel ondernemingen is het datacenter al lang het meest waardevolle bezit van de organisatie. De vraag naar computer- en opslagmiddelen neemt toe, maar dat geldt ook voor de kosten voor het energieverbruik van het datacenter. Daarmee is het voordeel van het optimaliseren van de infrastructuur van het datacenter evident - het is immers een belangrijke...

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Het monitoren en meten van de belangrijkste hardware-componenten binnen het datacenter zijn uitgegroeid tot de belangrijkste kenmerken van de Data Center Infrastructure Management (DCIM) tools die momenteel commercieel beschikbaar zijn. Er bestaat weliswaar geen eensluidende definitie van DCIM, maar veelal wordt hieronder verstaan: het geïntegreerde...

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaakt....