Schäfer IT-Systems introduceert merknaam ‘iQdata’ voor datacenterproducten

Schäfer IT-Systems introduceert het nieuwe merk iQdata. Onder deze merknaam zet het bedrijf zijn geïntegreerd systeemoplossingen voor datacenters op de markt. Het merk complementeert de bestaande reeks serverracks van Schäfer IT-Systems met koel-, power-, monitoring-, security- en service-componenten.

iQdata systemen zijn modulair en kunnen hierdoor naar wens worden aangepast op basis van de behoeften van de klant. Ook is het mogelijk het systeem hierdoor duurzaam en toekomstbestendig te maken. “Doelmatigheid en milieuvriendelijkheid staan daarbij hoog in het vaandel, alsmede het aantonen van potentiële energiebesparingen", zegt Thomas Wermke, Sales Director bij Schäfer IT Systems.

iQdata beschikt over een eigen ontwikkelafdeling, waar het productassortiment van het merk verder wordt uitgebreid. Daarnaast beschikt het merk over een eigen testlab, waarin datacenteropstellingen van klatnen kunnen worden gesimuleerd en efficiëntie-analyses kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan het bedrijf nog voor projecten worden uitgevoerd aantonen welke resultaten oplossingen zullen opleveren.

Dossiers
Lees ook
DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.