Schäfer IT-Systems introduceert merknaam ‘iQdata’ voor datacenterproducten

Schäfer IT-Systems introduceert het nieuwe merk iQdata. Onder deze merknaam zet het bedrijf zijn geïntegreerd systeemoplossingen voor datacenters op de markt. Het merk complementeert de bestaande reeks serverracks van Schäfer IT-Systems met koel-, power-, monitoring-, security- en service-componenten.

iQdata systemen zijn modulair en kunnen hierdoor naar wens worden aangepast op basis van de behoeften van de klant. Ook is het mogelijk het systeem hierdoor duurzaam en toekomstbestendig te maken. “Doelmatigheid en milieuvriendelijkheid staan daarbij hoog in het vaandel, alsmede het aantonen van potentiële energiebesparingen", zegt Thomas Wermke, Sales Director bij Schäfer IT Systems.

iQdata beschikt over een eigen ontwikkelafdeling, waar het productassortiment van het merk verder wordt uitgebreid. Daarnaast beschikt het merk over een eigen testlab, waarin datacenteropstellingen van klatnen kunnen worden gesimuleerd en efficiëntie-analyses kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan het bedrijf nog voor projecten worden uitgevoerd aantonen welke resultaten oplossingen zullen opleveren.

Dossiers
Lees ook
Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.