Samenwerking Lubrizol en iXora energiebesparende oplossingen voor datacenters

CES-2023-Lubrizol-iXora-prins-Constantijn

Op dit moment worden datacenters voornamelijk gekoeld door inefficiënte, dure, luchtgekoelde systemen die onnodig veel energie verbruiken. Het ecosysteem van Lubrizol voor vloeistof gekoelde systemen, gebruik makend van CompuZol vloeistof, gaat voorbij aan de beperkingen van luchtgekoelde methoden door kant-en-klare, duurzame oplossingen te leveren die optimale warmtebeheersing bieden en het benodigde aantal vierkante meters per computer sterk beperken.

Op de technologiebeurs CES in Las Vegas is bekend gemaakt dat iXora BV, leider op het gebied van op vloeistof gebaseerde koelsystemen in standaard 19 inch serverkasten, als gecertificeerde partner toetreedt tot het Lubrizol ecosysteem. iXora’s innovatieve oplossing gaat uitsluitend gebruik maken van de CompuZol vloeistof van Lubrizol, om een uniek en veelzijdig koelsysteem op de markt te brengen.

Met deze innovatie van iXora en Lubrizol kan het energieverbruik bij datacenters met meer dan 20% worden gereduceerd, wat leidt tot een jaarlijkse kostenbesparing van 30%. Daarnaast wordt door het verminderde energieverbruik de CO2 uitstoot van datacenters fors verlaagd. Diverse bronnen schatten de markt voor de oplossing van iXora en Lubrizol op ruim 120 miljoen servers, een aantal dat jaarlijks groeit met gemiddeld 17%.

“We delen met Lubrizol dezelfde visie op vloeistof gekoelde systemen en zijn enthousiast over de manier waarop we onze gemeenschappelijke ambities kunnen verwezenlijken”, aldus Job Witteman, CEO en medeoprichter van iXora. “iXora’s stille en efficiënte koelsysteem, waarin verschillende afgesloten cassettes geklikt kunnen worden, is een zeer geschikte partner voor Lubrizol’s toonaangevende ecosysteem. Onze oplossing is volledig compatibel met de bestaande 19 inch serverkasten, waardoor datacenters eenvoudig kunnen migreren naar vloeistof gekoelde systemen zonder bestaande workflows en infrastructuur te hoeven veranderen. En in combinatie met de CompuZol vloeistof van Lubrizol biedt het de markt een krachtige oplossing om de energie-efficiëntie van datacenters te maximaliseren en tegelijkertijd de CO2 uitstoot van datacenters te helpen minimaliseren.”

“Lubrizol’s ecosysteem oplossingen bieden voordelen op voor de huidige datacenter beheerders, variërend van lagere energiekosten en hogere computer dichtheden (meer computerkracht per vierkante meter van een serverruimte) tot een langere levensduur van servers, allemaal via een duurzamere oplossing dan de conventionele luchtkoeling”, aldus Matt Joyce, Vice President, Corporate Business Development voor Lubrizol. “Onze samenwerking met iXora voegt een uniek koelsysteem toe aan ons ecosysteem, waardoor de markt de invoering van vloeibare koelsystemen kan versnellen en toepassen binnen hun huidige infrastructuur.”

Lees ook
Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.

Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Uit het meest recente Capaciteitstrends Onderzoek van Uptime Institute blijkt dat de totale datacentercapaciteit, zowel van enterprise faciliteiten als colocatie-aanbieders, blijft toenemen. Opmerkelijk is dat Enterprise-organisatie aangeven dat zij bijna eenderde van hun workloads terug halen naar hun eigen enteroprise-datacenter.

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

Investeringsfirma InfraRed Capital Partners heeft Nexspace geïntroduceerd. Dit nieuwe datacenterbedrijf is opgericht in samenwerking met niet nader genoemde lokale partners en richt zich op regionale steden en gemeenten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, ook wel bekend als de DACH-regio.