s-MEXT: volgende stap in koeling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alklima heeft haar programma klimaatsystemen voor data- en IT-centers verder uitgebreid. Nieuw is het s-MEXT-systeem voor kleine en middelgrote technische- en serverruimtes. Het s-MEXT systeem wordt aangesloten op een of twee buitenunits. De bescheiden afmeting vereenvoudigt de integratie in IT-centra zonder in te leveren op kW per vierkante meter.

De s-MEXT wordt geleverd in drie behuizingsgroottes met vermogens van 6 - 22,5 kW met één buitenunit en vermogens van 38,8 - 42,4 kW met twee buitenunits. Bijzonder praktisch voor de installateur en onderhoudsmonteur is de toegankelijkheid van alle componenten aan de voorzijde van de kast. Omdat aan technische, server- en IT-ruimten steeds hogere eisen worden gesteld, is bij het ontwerp van de s-MEXT niet alleen aandacht aan het koelen, maar ook aan het verwarmen, bevochtigen en ontvochtigen besteed. Het systeem is als Plug & Play-oplossing ontwikkeld voor een snelle en eenvoudige installatie en ingebruikname.

Voor de luchtstroomconfiguratie biedt het systeem standaard twee opties: downflow of upflow. Bij de downflow-variant wordt de lucht aan de bovenzijde van de kast aangezogen en onder de verhoogde vloer van de serverruimte uitgeblazen In upflow-uitvoering wordt de lucht aangezogen via de openingen onderaan de deuren van de luchtbehandelingskast en daarna de ruimte ingeblazen. Bij het ontbreken van een verhoogde vloer bestaat de mogelijkheid om via een optioneel plenum onder het apparaat de lucht over de vloer van de ruimte te verdelen.

De kast is uitgevoerd met 1 of 2 EC plug ventilatoren. Voor de regeling van hun toerental kan worden gekozen voor een constant toerental of variabel toerental volgens de behoefte dan wel voor een (optionele) constante volumestroom of constante druk in de verhoogde vloer.

Standaard veiligheidsfuncties zijn verder de waterleksensor, rook- en branddetector en het G4-luchtfilter met drukverschilbewaking.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Op het gebied van het koelen van datacenters gebeurt meer dan alleen vloeistofkoeling. Twee recente ontwikkelingen laten dit duidelijk zien.

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Thames Water, het private nutsbedrijf dat 15 miljoen mensen van water voorziet in het Verenigd Koninkrijk, overweegt drastische maatregelen om het waterverbruik van datacenters in Londen te verminderen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het overweegt om onder andere ‘flow restrictors’ te plaatsen en operators hogere tarieven op te leggen tijdens1