s-MEXT: volgende stap in koeling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alklima heeft haar programma klimaatsystemen voor data- en IT-centers verder uitgebreid. Nieuw is het s-MEXT-systeem voor kleine en middelgrote technische- en serverruimtes. Het s-MEXT systeem wordt aangesloten op een of twee buitenunits. De bescheiden afmeting vereenvoudigt de integratie in IT-centra zonder in te leveren op kW per vierkante meter.

De s-MEXT wordt geleverd in drie behuizingsgroottes met vermogens van 6 - 22,5 kW met één buitenunit en vermogens van 38,8 - 42,4 kW met twee buitenunits. Bijzonder praktisch voor de installateur en onderhoudsmonteur is de toegankelijkheid van alle componenten aan de voorzijde van de kast. Omdat aan technische, server- en IT-ruimten steeds hogere eisen worden gesteld, is bij het ontwerp van de s-MEXT niet alleen aandacht aan het koelen, maar ook aan het verwarmen, bevochtigen en ontvochtigen besteed. Het systeem is als Plug & Play-oplossing ontwikkeld voor een snelle en eenvoudige installatie en ingebruikname.

Voor de luchtstroomconfiguratie biedt het systeem standaard twee opties: downflow of upflow. Bij de downflow-variant wordt de lucht aan de bovenzijde van de kast aangezogen en onder de verhoogde vloer van de serverruimte uitgeblazen In upflow-uitvoering wordt de lucht aangezogen via de openingen onderaan de deuren van de luchtbehandelingskast en daarna de ruimte ingeblazen. Bij het ontbreken van een verhoogde vloer bestaat de mogelijkheid om via een optioneel plenum onder het apparaat de lucht over de vloer van de ruimte te verdelen.

De kast is uitgevoerd met 1 of 2 EC plug ventilatoren. Voor de regeling van hun toerental kan worden gekozen voor een constant toerental of variabel toerental volgens de behoefte dan wel voor een (optionele) constante volumestroom of constante druk in de verhoogde vloer.

Standaard veiligheidsfuncties zijn verder de waterleksensor, rook- en branddetector en het G4-luchtfilter met drukverschilbewaking.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.