R&M levert over vier aderparen stroom in nieuwe PoE-kabels

internet-kabels

Reichle & De-Massari introduceert een nieuwe generatie Power over Ethernet (PoE) bekabeling die tot 100W aan vermogen kan leveren. Dit is bijna vier keer zoveel als in de huidige standaarden staat omschreven.

De IEEE 802.3at-2009 PoE standaard zorgt voor een vermogen van 25,5W via PoE bekabeling. De ‘4-pair Power over Ethernet’ (4PPoE) bekabeling van Reichle & De-Massari gaat hier fors overeen door alle acht aderen in te zetten voor de overdracht van stroom. De kabels maken daarnaast een datasnelheid van 10 Gbps mogelijk.

Opbouw van warmte

Reichle & De-Massari merkt wel op dat de nieuwe kabels tijdens het afleveren van stroom opwarmen, waardoor het signaal wordt verzwakt. Dit is iets waar datacenterbeheerders bij het implementeren van de kabels dan ook rekening mee zullen moeten houden. Om hen hierbij te helpen lanceert R&M de PoE calculator, waarmee beheerders alle relevante factoren kunnen meenemen in hun berekening.

In een whitepaper beschrijft R&M welke maatregelen beheerders kunnen nemen om een te hoge opbouw van temperatuur in de bekabeling te voorkomen.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.