R&M introduceert dunste STP kabel ter wereld

Het Zwitserse Reichle & De-Massari lanceert de dunste Shielded Twisted Pair (STP) koperen trunk kabel ter wereld. De nieuwe ThinCompact Cat.6A kabel is 70% dunner dan standaard STP kabels.

De ThinCompact Cat.6A kabel is een pre-terminated koperen kabel met een diameter van 13,9 millimeter. Desondanks stelt R&M dat de kabel niet inlevert op kwaliteit van de afscherming. De kabel is daarnaast 50% lichter dan standaard STP kabels.

De kabel kan door R&M tot 60 meter in iedere gewenste lengte worden geleverd. Daarnaast zijn verschillende configuraties van de ThinCompact Cat.6A kabel beschikbaar. Optioneel kan de kabel worden geleverd in een ‘Low Smoke Zero Halogen’ versie. Deze versie vermindert de hoeveelheid schadelijke gassen die vrijkomen indien de kabel vlam vat.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.