R&M en FNT integreren kabelmanagement in DCIM oplossing

Data Center Infrastructure Management (DCIM) leverancier FNT en het Zwitserse bekabelingsbedrijf Reichle & De-Masseri (R&M) gaan een samenwerking aan. De bedrijven integreren datacenterbekabeling met behulp van RFID tags rechtstreeks in de DCIM oplossing van FNT. Hiermee willen de bedrijven het beheer van datacenterkabels vereenvoudigen.

Het kabelvolgsysteem R&MinteliPhy van R&M is geïntegreerd in FNT’s DCIM oplossing Command. R&MinteliPhy verzamelt hierbij data over kabels en poorten via RFID sensoren. Deze data wordt vervolgens doorgestuurd naar FNT Command, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale application programming interface (API). Alle informatie die door R&MinteliPhy wordt verzameld wordt hierdoor weergegevens in FNT Command.

RFID

De RFID sensors van R&M verzamelen onder andere:

  • real-time data over fysieke verbindingen, die worden verzameld via RFID-tags op kabelconnectors;
  • alarmmeldingen voor ongeautoriseerde wijzigingen in de bekabeling;
  • trends en alarmmeldingen met betrekking tot poortcapaciteit.

Daarnaast is het ook mogelijk vanuit FNT Command work orders door te sturen naar R&MinteliPhy voor het traceren van taken, het configureren van rechten en visuele ondersteuning.

Command-FNT-GmbH
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1