Rittal lanceert nieuwe compact PDU-systemen

rittal-pdu-2015

Rittal lanceert vier nieuwe compacte PDU-systemen voor professionele stroomverdeling in IT-racks. De PDU’s zijn verkrijgbaar in een passieve uitvoering “PDU basic” en in de intelligente uitvoeringen “PDU metered”, “PDU switched” en “PDU managed”. De PDU’s worden op de CeBIT geïntroduceerd.

De nieuwe generatie compacte PDU-stroomverdelers van geëloxeerd aluminium extrusieprofiel is eenvoudig te monteren, zonder dat hiervoor gereedschap nodig is. Montage vindt plaats met behulp van de Snap-In-technologie. De PDU’s beschikken over de in het computercentrum internationaal gebruikelijke aansluitstekker C13 en C19- steekplaatsen. Voor de Engelse markt is bovendien een landspecifieke uitvoering verkrijgbaar.

Eenfase of driefase

De PDU’s zijn als eenfase- of driefasenuitvoeringen verkrijgbaar en al naar het type worden fasestromen van 16 A, 32 A en bij losse uitvoeringen tot 3 x 63 A (bijv. voor ultracompacte bladeservertoepassingen) ondersteund. Dit maakt het mogelijk om elektrische vermogens van meer dan 40 kW over een rack-PDU te verdelen. Met de intelligente, managebare PDU- uitvoeringen is het, afhankelijk van het type, mogelijk om het energiemanagement per fase (voeding) tot op serverniveau (energiemeting per steekplaats) te regelen. De PDU’s maken gebruik van bistabiele relais (bij de schakelbare uitvoeringen) en een energiezuinig OLED-display met stroombesparingsfunctie. De units hebben hierdoor een laag eigen verbruik en daardoor lage gebruikskosten.

Beheerders kunnen via een webinterface de intelligente stroomverdelingsstroken eenvoudig configureren en beheren. Voor toepassing met het Rittal CMC III-bewakingssysteem zijn speciale slave-PDU’s zonder eigen webserver beschikbaar. Het volledige PDU-programma kan bovendien in DCIM-software worden opgenomen. Bij de Rittal RiZone-software gebeurt dit automatisch met de Autoscan-functie. Hierdoor wordt het energieverbruik zowel efficiënt als veilig bewaakt en vastgelegd. Met een eigen CAN-bus-functie en optioneel tot vier aansluitbare CMC-III-sensoren kunnen onder andere temperatuur, vochtgehalte en toegang tot het rack worden bewaakt. Het usermanagement beschermt de stroomverdeling tegen toegang door onbevoegden.

Registratie van asymmetrische belastingen

De Rittal PDU biedt naast de gebruikelijke meting van spanning, stroom en werkzaam vermogen ook de mogelijkheid het schijnbaar vermogen en de vermogensfactor te meten. Voor het herkennen van asymmetrische belastingen bij driefasen-PDU’s wordt daarnaast de nulstroom gemeten. Hierbij wordt een meetnauwkeurigheid van maximaal 1% (meting werklastenergie) gehanteerd. Alle parameters worden overzichtelijk weergegeven op de website, maar kunnen ook via het netwerkprotocol (Simple Network Management Protocol, SNMP) aan externe managementsoftware worden doorgegeven. Beheerders kunnen in het rack bovendien lokaal een grafisch OLED- kleurendisplay activeren dat een snel beeld geeft van het energiemanagement en de status van de PDU.

De nieuwe PDU is beschikbaar in vier uitvoeringen. De basisuitvoering “PDU basic” levert een robuuste en compacte basisstroomverdeling voor de IT- omgeving. De contactdoosstrook wordt eenvoudig aangesloten en is direct gereed voor gebruik. De uitvoering “PDU metered” heeft een interne webinterface en een ethernetaansluiting. Hierdoor kunnen de vermogensgegevens van een volledig IT-rack voordelig worden bewaakt. De “PDU switched” biedt naast de functies van de “PDU metered” ook de mogelijkheid om afzonderlijke uitgangen via de webinterface in en uit te schakelen. De uitvoering “PDU managed” heeft dezelfde functies als de “PDU switched”. Deze uitvoering is speciaal ontwikkeld voor toepassing in high-end IT-racks en biedt een stroomverdeling met energiemeet- en bewakingsfuncties voor elke afzonderlijke uitgang. Naast de gedefinieerde standaarduitvoeringen is er een PDU- systeembouwdoos voor klantspecifieke oplossingen die voldoen aan bijzondere wensen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.