RF Code introduceert Asset Manager 4.0

Modern interior of server room in datacenter

RF Code introduceert Asset Manager 4.0 for Data Centres, een uitbreiding op het Workplace IoT (Internet of Things) platform van het bedrijf. Asset Manager 4.0 for Data Centres biedt nieuwe monitoring-, asset lifecycle management-, statistische analyse- en predictive modeling-features.

RF Code is een bedrijf dat een platform levert waarmee datacenterbeheerders een datacenter nauwlettend in de gaten kunnen houden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een netwerk van sensoren dat in een datacenter wordt aangelegd. Deze sensoren zorgen voor een stroom van zeer nauwkeurige data over de situatie op specifieke plekken in het datacenter. Hierdoor kunnen afwijkingen in een vroegtijdig stadium worden opgespoord.

Onderzoek van RF Code wijst echter uit dat desondanks een flink deel van de datacenterassets binnen datacenters niet wordt beheerd. Het gaat hierbij gemiddeld om 20% van de assets. Met de nieuwe features wil RF Code dit percentage terugdringen.

Asset Manager 4.0 is opgezet als een open systeem en is compatibel met andere applicaties waaronder Data Center Infrastructure Management (DCIM)-, Enterprise Resource Planning (ERP)- en gebouwbeheersystemen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1