<


RETN introduceert zijn 10e PoP in Amsterdam

RETN-280210

Internationale netwerkserviceprovider RETN heeft een uitbreiding van haar netwerk aangekondigd met twee nieuwe PoP's in Amsterdam. Hiermee komt het totale aantal PoP’s op tien in de Nederlandse hoofdstad, plus nog drie in andere steden. De nieuwe PoP's worden gelanceerd in grote Europese steden om de lokale verbinding te bevorderen en betere uptime, SLA, redundantie en betrouwbaarheid te bieden voor RETN-klanten.

De PoP's zijn van belang voor organisaties die overwegen hun diensten aan opkomende markten in Azië aan te bieden. In Nederland levert RETN haar diensten aan hosting & infrastructuur provider i3D.net. Hun klanten zijn aangesloten op het RETN TRANSKZ-netwerk, een van de kortste terrestrische routes in de markt, die Europa en Azië met elkaar verbindt.

"Amsterdam is een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld en van enorm belang voor RETN. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons ondergrondse netwerk uit te breiden om aan de groeiende behoeften van onze klanten te voldoen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze voortdurende samenwerking met innovatieve datacenters als Maincubes en Equinix voor beide partijen voordelig is. Klanten van dergelijke datacenters hebben vaak lokale en wereldwijde verbindingsdiensten nodig - en RETN biedt unieke diensten tussen West en Oost. Op het TransKZ terrestrische kabelsysteem vervoert RETN verkeer van Oost-Europa, Rusland en verder naar Centraal- en ver Oost-Azië, naast de meer traditionele West-Europese verkeersbestemmingen. Wij bieden hetzelfde niveau van servicekwaliteit, lokale ondersteuning en begrip van de lokale bedrijfscultuur in alle gebieden op ons netwerk.” - Luc Janssen, Managing Director bij RETN BV.

Een van de twee nieuwe PoP's bevindt zich in datacenter Maincubes AMS 01 op de Schiphol-campus in Amsterdam. Bedrijven die gevestigd zijn in dit datacenter aan de Capronilaan 2, 1119 NR, Schiphol-Rijk, Nederland kunnen nu profiteren van RETN's Layer 2 en DWDM diensten tot N x 100G. De tweede PoP bevindt zich binnen Science Park Campus in datacenter Equinix AM3. RETN blijft de verbinding van lokale klanten verbeteren door de volledige suite van Layer 2 diensten aan te bieden. Binnenkort zullen nog meer diensten beschikbaar zijn in het AM3-datacenter van Equinix. Het PoP-adres is Science Park 610, 1098 XH, Amsterdam, Nederland.

Meer over
Lees ook
Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.

NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname van Netrics

NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname van Netrics

NorthC Group, het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de datacenters en de connectiviteitsdiensten van het Zwitserse Netrics. Hiermee betreedt NorthC Group de Zwitserse markt. Dit is de tweede internationale overname door NorthC Group, na de overname vanIP Exchange in Duitsland, in...