Raritan vernieuwt DCIM-oplossing

raritan-dcim

Raritan vernieuwt haar Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossing. Raritan DCIM ondersteunt klanten die de overstap willen maken van spreadsheets en andere statische vormen van informatie die in gescheiden silo’s is opgeslagen naar een geïntegreerde DCIM-oplossing.

DCIM-oplossingen stellen datacenterbeheerders in staat de infrastructuur in een datacenter nauwlettend in de gaten te houden. Dergelijke oplossingen helpen beheerders efficiënter om te gaan met zowel energie als koeling en tegelijkertijd de uptime van het datacenter te garanderen.

Inzicht in kritieke apparatuur

De nieuwe versie van Raritan’s DCIM-oplossing biedt onder andere uitgebreider inzicht in de gezondheid van het datacenter. Kritieke apparatuur in het datacenter worden gemonitord, waaronder UPS’en, Remote Power Panels (RPP’s) en koelinstallaties. De oplossing helpt datacenterbeheerders incidenten op te sporen voordat deze tot problemen leiden. Rack Failover Analysis Reports helpen beheerders te voorkomen dat een probleem in de stroomvoorziening kan leiden tot downtime.

De oplossing is uitgerust met import wizard, auto-discovery features en een grote library met datacenterapparatuur. Deze features helpen klanten de oplossing te configureren voor gebruik in hun specifieke datacenter en verkorten de implementatietijd.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.