Raritan introduceert PDUs met RCM Type B zelftestfunctie

Raritan introduceert met Residual Current Monitoring (RCM) Type B een aanvulling op haar bestaand assortiment van intelligente PX PDU’s met anti-lekstroom-bewaking. Deze nieuwe RCM modellen bevatten een gepatenteerde zelftestfunctionaliteit welke is ontworpen om handmatige RCM-testen door elektriciëns te vermijden. Hiermee kan het onderhoudsproces worden versneld en kunnen potentiële lekstroomrisico's van de IT apparatuur beter worden beheerst, om een nog veiligere omgeving voor datacenter-specialisten te kunnen waarborgen.

“Wij wilden de manier waarop gebruikers Residual Current Monitoring op serverrack-niveau implementeren vereenvoudigen,” zegt Michael Suchoff, Raritan’s chief engineer en ontwerper van de gepatenteerde zelftestfunctie. “Onze filosofie was dat het eenvoudiger moest worden om het circuit te kunnen testen en te onderhouden - om hiermee nog gemakkelijker Europese richtlijnen over de inrichting van best-practice datacenter stroominfrastructuren te kunnen volgen. Het toevoegen van RCM aan de serverkast is de meest efficiënte manier om potentiële lekstroomrisico's van de IT-apparatuur te managen.”

Datacenter inspecties

Raritan-299x615 Volgens Raritan is het niet verrassend dat sommige Europese landen, zoals Duitsland en Frankrijk periodieke inspecties van datacenters verplicht hebben gesteld om werknemers en de faciliteiten te beschermen. Raritan verwacht dat binnen de IT-industrie in heel Europa en ook daarbuiten een toenemend aantal landen RCM standaarden zal volgen om de reststroom in datacenters te monitoren en zodoende efficiëntie en uptime te verbeteren. Met de gepatenteerde ‘RCM Type B’ zelftestfunctie van Raritan kunnen werknemers en IT-apparatuur tevens beter worden beschermd tegen de gevaren van lekstroom-elektrocutie.

Parallel aan RCM definiëren Europese datacenterstandaarden zoals EN 50600 ook de behoefte aan neutrale stroommonitoring. EN 50600 8.2.1 definieert de noodzaak van neutrale stroombewaking als een middel om overbelasting en oververhitting van de neutrale draad te voorkomen.

"Het is voor ons een continue missie om producten te lanceren die de efficiëntie en uptime verbeteren en tegelijkertijd de operationele kosten in het datacenter verlagen," zegt Nicolas Sagnes, Global Product Marketing bij Raritan. "Met deze filosofie en de richtlijnen vanuit EN 50600 in het achterhoofd hebben onze ingenieurs drie typen RCM-sensoren en ook een neutrale geleider bewaking oplossing ontworpen, om onze klanten een betrouwbaardere infrastructuur te bieden en verzekerd te zijn van een veilige werkomgeving.”

Alle Raritan PX PDU's met de ingebedde nauwkeurige RCM-sensoren stellen gebruikers in datacenters in staat om configureerbare RCM-drempelwaarden in te stellen - voor optimale efficiëntie en vroegtijdige detectie van kritieke omstandigheden. Waarschuwingen via e-mail, SMS en SNMP-traps kunnen worden ingesteld en naar een toegewezen onderhoudscontactpersoon worden gestuurd voor snelle interventie om hiermee downtime te kunnen voorkomen.

Raritan biedt de volgende typen Residual Current Monitoring aan op de intelligente PDU’s met RCM-optie:

  • * RCM type A: het detecteren van AC en pulserende DC lekkage
  • * RCM type B 1-fase: detectie van zowel AC- als DC-lekkage op alle bedrading
  • * RCM Type B 3-fase: detectie van zowel AC- als DC-lekkage op elke bedrading