R&M: Patch panel met 48 poorten voor koper- én/of glasvezelbekabeling voor datacenters

R_M_Patch panel met 48 poorten

R&M (Reichle & De-Massari AG), wereldwijd actieve ontwikkelaar en leverancier van bekabelingssystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, breidt het assortiment van ‘high density’ distributieproducten voor glasvezelverbindingen in datacenters uit met een oplossing voor gecombineerd gebruik van glasvezel- en koperverbindingen.

Het nieuwe Netscale 48 patch panel heeft  48 poorten en neemt  één HE  in een 19" rack in beslag. Het meest opvallend is de dubbele functie. Naast glasvezel kan namelijk ook koperbekabeling worden aangesloten. Voorheen waren er in datacenters twee hoogte-eenheden nodig om de twee transmissiemedia in één rack samen te brengen. Met Netscale 48 kunnen glasvezel- en koperbekabeling in één hoogte-unit worden gecombineerd, wat de inzet in kleine ruimtes in datacenters en in de LAN-omgeving gemakkelijker maakt. Deze compacte mixed-media oplossing helpt waardevolle ruimte vrij te maken voor bekabeling, switches en servers.

Het mixed media platform Netscale 48 kan worden uitgerust met alle gangbare adapters zoals LC, SC, MPO, E-2000™ glasvezel-connectoren en zelfs de nieuwste types CS, SN, MDC uit de ‘Very Small Form Factor’ (VSFF) klasse. Cat. 6A ISO, Cat 6A EL en Cat. 8-kabels van R&M kunnen worden gebruikt voor koperverbindingen.

R&M levert Plug-en-Play pre-terminated bekabelingssystemen die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd en verwijderd. Daarnaast zijn er ook units waarmee glasvezelkabels direct op het platform kunnen worden gelast. Netscale 48 is zo ontworpen dat wijzigingen kunnen worden aangebracht zonder het netwerk te verstoren. Een andere nieuwe functie is de geïntegreerde patchkabelmanager. Deze bespaart extra hoogte-eenheden uit dankzij kabelgeleiders aan de voorzijde.

Netscale 48 ondersteunt ook Automated Infrastructure Management (AIM). De ‘hot-pluggable’ sensor-strips van het R&MinteliPhy AIM-systeem kunnen worden aangesloten of verwijderd terwijl het systeem in bedrijf is.

Maximale densiteit

De Netscale-reeks van R&M biedt de hoogste dichtheid aan glasvezelpoorten in 19"-kasten in de industrie. De productfamilie omvat de grotere platforms Netscale 72 en Netscale 120. Netscale 72 wordt gebruikt om de migratie naar nieuwe netwerkgeneraties te vereenvoudigen, bijvoorbeeld de overstap van een 10 Gigabit netwerk naar een 40 of 100 Gigabit netwerk. Verder wordt Netscale 72 gebruikt om spine-leaf netwerkarchitecturen te creëren in cloud datacenters. Met maximaal 120 poorten per hoogte-eenheid in een 19"-rack biedt Netscale 120 de hoogst mogelijke bekabelingdichtheid voor 10, 40 en 100 Gigabit Ethernet. Het is ook het eerste Ultra High Density-platform met geïntegreerde functies voor geautomatiseerd infrastructuurbeheer. Op deze manier helpt Netscale datacenters bij het beheren van snel toenemende aantallen poorten en kabels.

Meer informatie: https://www.rdm.com/netscale-48/

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.