Previder zet volgende stap in groei met overname Pimarox

Previder_hek_nacht-300x146

Previder, een dochteronderneming van Odin Groep, zet de volgende stap in zijn groei met de overname van Pimarox. Het IT-bedrijf uit Soesterberg, specialist in infra en managed services, is per 28 mei aangesloten bij Previder. De ruim 80 nieuwe collega’s vormen een nieuwe business unit die zich focust op het op locatie ondersteunen van grootzakelijke klanten met complexe IT-vraagstukken.
 
Met de overname door Previder verbreedt de organisatie zijn portfolio en versterkt het de landelijke positie. Na de overname van Platani in 2020 is dit een volgende stap in de ambitie om door te groeien tot dé managed service provider van Nederland. De medewerkers van Pimarox verhuizen naar het pand in Vianen waar naast Previder ook zusterbedrijven Heutink ICT en Winvision zijn gevestigd. De overname wordt gefinancieerd door moederbedrijf Odin Groep.
 
Tim Timmerman, algemeen directeur Previder, is blij met de binnengehaalde expertise: “Met de overname verwelkomen we ruim 80 nieuwe collega’s die een passie hebben voor techniek en IT. Met de komst van Pimarox collega’s kunnen we, naast de projectmatige inzet van professionals, nu ook langdurige flexibele inzet van cloud, support en beheer specialisten leveren. Door het aansluiten van extra mankracht en het verbreden van ons portfolio kunnen we onze opdrachtgevers nog beter ondersteunen bij het verwezenlijken van hun digitale transformatie en vergroten we onze klantenkring in het midden van Nederland.”
 
Wouter Veltman, voormalig eigenaar van Pimarox, blijft aankomend jaar betrokken bij de integratie. Hij licht toe: “Pimarox had al langer de ambitie te groeien door het realiseren van acquisities. In de integratie met Previder hebben we de juiste schaalgrootte en verbreding van ons portfolio gevonden. De afgelopen jaren heb ik goede en fijne mensen om mij heen verzameld, waardoor ik mij kan focussen op een succesvolle overgang naar Previder. De directe aansturing van onze organisatie blijft in handen van business unit directeur Remko Francken, die al 14 jaar werkt bij Pimarox.” 
Meer over
Lees ook
Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.