Piller introduceert nieuw UPS platform

Piller

Piller Power Systems, de specialist voor kritische voedingsspanningssystemen, introduceert een nieuw UPS-platform zonder directe dieselondersteuning voor datacenters: de UB-V-serie.

De nieuwste UPS-module kan tot 3,2 MW leveren als één enkele module zonder directe ondersteuning van een dieselmotor. Deze toekomstige technologie biedt een efficiëntie tot 98%, is gebaseerd op een innovatief besturingsplatform en biedt een conditiebewakingsfunctie zonder uitschakeling voor onderhoud.

De UB-V-serie is een complete revisie van de Piller UNIBLOCK-systemen voor datacenters. De prestaties van de afzonderlijke systemen zijn geoptimaliseerd voor de voortdurend groeiende IT-belastingen en bieden operators een echt alternatief voor de multi-modulaire statische UPS-systemen.

De basis van de Piller UB-V is de vijfde generatie van de uiterst betrouwbare, robuuste UPS-technologie UNIBLOCK, die duidelijk de meest betrouwbare UPS-technologie is gebleken en aangevuld is met een innovatief besturingsplatform en andere functies.

Het overbruggen van korte onderbrekingen en spanningsschommelingen wordt gerealiseerd door de elektrisch gekoppelde kinetische energieopslag of door batterijen. Natuurlijk is het vliegwiel, de kinetische energieopslagvariant, de meest milieuvriendelijkere oplossing.

Standby-generatoren in een afzonderlijke opstelling zijn nodig om langdurige onderbrekingen te overbruggen.

Piller heeft zijn assortiment voor UPS-systemen uitgebreid met de UB-V-serie, met enkele module-uitgangen tot 3,2 MW. In samenwerking met de Italiaanse motor- en generatorfabrikant Marelli Motori is het bedrijf van plan om tegen 2025 oplossingen voor de midden-spanning aan te bieden tot 5 MW en aan het einde van het decennium als één enkel systeem.

Naarmate datacenters groter worden, ligt de nadruk steeds meer op energieverbruik, milieuvervuiling en uptime. Piller heeft hiermee rekening gehouden bij de ontwikkeling van dit toekomstgerichte platform.

Omdat er steeds meer vraag is naar IT-belastingen van ongeveer 3 MW, heeft Piller ook het hogere vermogens bereik uitgebreid met de modellen van de UB-V-serie en biedt nu systemen aan met uitgangen van 2,7 MW tot 3,2 MW - een compromisloos alternatief voor de modulaire statische UPS-systemen met de oneindig vele modules.