Penta investeert in digitale infrastructuur Friesland

Penta-Infra-Leeuwarden

Nadat Penta Infra (“Penta”) in 2020 het DataCenter Fryslan (DCF) overnam, heeft zij recent de capaciteit van het datacenter aan de Archimedesweg 3 in Leeuwarden significant uitgebreid. DCF is het enige onafhankelijke co-locatiedatacenter in de provincie. Vandaag wordt de nieuw toegevoegde capaciteit ceremonieel geopend.

Penta Infra bevestigt met de uitbreiding van de faciliteit de keuze voor Leeuwarden. DCF en DCF2 zijn strategisch gelegen en voorzien van koppelingen met onder meer de Amsterdam Internet Exchange en de Groningen Internet Exchange. Hiermee voorzien de datacenters in de behoefte van zowel de regionale (ICT) markt als de nationale en internationale netwerkproviders. Penta Infra levert diensten zo energie-efficiënt mogelijk, met 100% groene stroom en werkt daarnaast actief samen met de gemeente Leeuwarden om de door de ICT-Apparatuur opgewekte warmte te gaan leveren aan een warmtenet.

Meer over
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.