Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Abb1-panduit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar. Ze zijn bestand tegen chemische corrosie, zelfs van zouten, koolwaterstoffen, gechloreerde koolwaterstoffen, basen of bijtende stoffen zoals zinkchloride of verdunde zuren, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor zware buitentoepassingen.

De robuuste materiaaleigenschappen van polyamide 612 zorgen mede voor een continue stabiele positie van kabels of leidingen binnen het -60oC to 90oC temperatuurbereik.


Daardoor zijn veel toepassingen te garanderen, zoals op oppervlakken met veel wind en trillingen. De beperkte beschikbaarheid van polyamide 12 op de wereldmarkt en het 15% kostenvoordeel van polyamide 612 ten opzichte van polyamide 12, maken Panduit’s PLT-6120 kabelbinders een aantrekkelijke keuze voor diverse toepassingen in de industrie en voor duurzame energiesystemen.

De nieuwe kabelbinders van Panduit zijn ideaal voor kabelmanagement op gegalvaniseerde oppervlakken en frames, zoals in de groeiende markt voor zonnestroomsystemen. Ze hebben een ontwerp uit één stuk met een vergrendelingswig en een gebogen, taps toelopende punt die minder invoerkracht vereist. Verder is de PLT-6120 kabelbinder eenvoudig te installeren, wat zowel de betrouwbaarheid als productiviteit verhoogt.

Lees ook
Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1