Panduit realiseert flexibele werkplekken met AV-oplossing in Philips Stadion

Panduit Philips Stadion

Panduit anticipeert op de toenemende vraag naar flexibel te gebruiken lokale werkruimten met een innovatieve oplossing voor live en virtueel samenwerken in het Philips Stadion. De leverancier van netwerkinfrastructuren heeft een audio-/videosysteem van het dochterbedrijf Atlona en een LiFi-oplossing van Signify geïnstalleerd in een multifunctioneel te gebruiken businessroom. Deze werkruimte is via Kick Offices te huren door medewerkers van bedrijven die in de regio Eindhoven wonen en niet elke dag meer naar een kantoor in de Randstad of andere landsdelen willen reizen. De AV-oplossing is geïnstalleerd door Panduit-partner Intelectric.


Professioneel virtueel samenwerken

Als de COVID-19 contactbeperkingen zijn opgeheven willen werknemers wel weer naar kantoor reizen om collega’s en bezoekers te ontmoeten, maar ook een deel van de week thuis of dichtbij huis blijven werken. “De behoefte aan flexibel te gebruiken werkplekken met een professioneel communicatiesysteem is als gevolg van de pandemie sterk toegenomen”, zegt Peter Dillen, Strategic Account Manager EMEA van Panduit. “Wij anticiperen daarop met enkele lokale partners, om zowel de capaciteit aan flexwerkplekken in de regio Eindhoven te vergroten als innovaties voor professioneel virtueel samenwerken live te laten ervaren."


Mobiel casten en streamen

Tijdens het thuiswerken ondervinden mensen regelmatig hinder van bandbreedte- en apparatuurbeperkingen. Verbinding met Internet en AV-apparatuur moet vergelijkbaar met een stroomaansluiting als een nutsvoorziening beschikbaar zijn. Panduit maakt dat mogelijk met een SW-510W-oplossing voor draadloos AV-casten van Atlona, LiFi-verlichting van Signify en een videowall van TP-Vision. “In de Jan Heintze Kick Box kunnen mensen werken, vergaderen of deelnemen aan een opleiding, via de modernste mobiel te gebruiken AV-oplossing”, vervolgt Dillen. “Daarbij kunnen zij zoals verwacht eenvoudig en ongelimiteerd presentaties casten en AV-content streamen.”

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.