Panduit introduceert RapidID voor geautomatiseerd bekabeling documenteren

PanduitRapidID


Panduit introduceert het RapidID Network Mapping System, om tot wel 50% sneller alle netwerkaansluitingen te documenteren. Door gebruik te maken van voorgelabelde Panduit patchkabels en de RapidID-handscanner met bluetooth, kunnen netwerkengineers aanzienlijk eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger alle toegepaste patchkabels documenteren.  

Automatiseren kabeldocumentatie

Panduit’s RapidID Network Mapping System automatiseert het arbeidsintensieve en foutgevoelige proces voor het documenteren van patchkabels en verkleint ook het risico op storingen. Rapid ID is een efficiënt alternatief voor dit traditioneel handmatig uitgevoerde proces en daarmee een ideale oplossing voor nieuwe computerruimtes, beter registreren van geïnstalleerde kabels of het vervangen van netwerkswitches.

“RapidID is een game-changer voor netwerkengineers”, zegt Rich Benson, Panduit Group Manager, Cable Management Solutions. “Het verheugt ons klanten deze innovatie te kunnen aanbieden voor het oplossen van hun uitdagingen bij het documenteren van alle aangesloten patchkabels in netwerkinfrastructuren.”

RapidID in 3-stappen

RapidID gebruikt voorgelabelde patchkabels en een handscanner met bluetooth-communicatie voor het in 3-stappen geautomatiseerd documenteren, traceren en opsporen van kabels:

  1. Panduit kabels installeren met unieke barcodelabels
  2. Mobiele app voor iOS of Android downloaden op een tablet
  3. Barcodes scannen met de handscanner via bluetooth

Kevin Marley, projectmanager RapidID en senior solutions architect bij Panduit, legt uit dat het documenteren van netwerkkabels ook de downtime tijdens een storing flink kan reduceren. Verder is het kabeldocumentatieproces vaak erg arbeidsintensief en foutgevoelig. “RapidID is een snelle en eenvoudig te gebruiken automatiseringsoplossing voor het documenteren van alle patchkabels en het overbodig maken van handmatig data invoeren.”

Meer over
Lees ook
Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg kan...