Panduit introduceert RapidID voor geautomatiseerd bekabeling documenteren

PanduitRapidID


Panduit introduceert het RapidID Network Mapping System, om tot wel 50% sneller alle netwerkaansluitingen te documenteren. Door gebruik te maken van voorgelabelde Panduit patchkabels en de RapidID-handscanner met bluetooth, kunnen netwerkengineers aanzienlijk eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger alle toegepaste patchkabels documenteren.  

Automatiseren kabeldocumentatie

Panduit’s RapidID Network Mapping System automatiseert het arbeidsintensieve en foutgevoelige proces voor het documenteren van patchkabels en verkleint ook het risico op storingen. Rapid ID is een efficiënt alternatief voor dit traditioneel handmatig uitgevoerde proces en daarmee een ideale oplossing voor nieuwe computerruimtes, beter registreren van geïnstalleerde kabels of het vervangen van netwerkswitches.

“RapidID is een game-changer voor netwerkengineers”, zegt Rich Benson, Panduit Group Manager, Cable Management Solutions. “Het verheugt ons klanten deze innovatie te kunnen aanbieden voor het oplossen van hun uitdagingen bij het documenteren van alle aangesloten patchkabels in netwerkinfrastructuren.”

RapidID in 3-stappen

RapidID gebruikt voorgelabelde patchkabels en een handscanner met bluetooth-communicatie voor het in 3-stappen geautomatiseerd documenteren, traceren en opsporen van kabels:

  1. Panduit kabels installeren met unieke barcodelabels
  2. Mobiele app voor iOS of Android downloaden op een tablet
  3. Barcodes scannen met de handscanner via bluetooth

Kevin Marley, projectmanager RapidID en senior solutions architect bij Panduit, legt uit dat het documenteren van netwerkkabels ook de downtime tijdens een storing flink kan reduceren. Verder is het kabeldocumentatieproces vaak erg arbeidsintensief en foutgevoelig. “RapidID is een snelle en eenvoudig te gebruiken automatiseringsoplossing voor het documenteren van alle patchkabels en het overbodig maken van handmatig data invoeren.”

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.