Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit_Image_CS Connectors1080370

Panduit introduceert de 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Deze volgende generatie glasvezelconnector helpt de capaciteit van datacenters te optimaliseren voor hoge snelheid toepassingen. Dankzij de compacte vormgeving is Panduit’s 400G CS connector met een hoge dichtheid te installeren en vergroot deze de flexibiliteit en efficiency van rackindelingen. De connector is ook geschikt voor implementaties van 25G-200G. Panduit behoort tot de oprichters van het CS Consortium, een onafhankelijke organisatie voor kennisoverdracht over de technische voordelen van CS glasvezelconnectoren.

AI, ML en DL

Complexe applicaties voor onder andere Artificial Intelligence (AI), Machine Learning, (ML) en Deep Learning (DL) vragen om meer datacapaciteit en een hogere dichtheid van de rackaansluitingen in datacenters. Panduit’s CS connector maakt in combinatie met de HD Flex Cabling een 50% grotere poortdichtheid per rackunit (RU) mogelijk en een dubbele dichtheid voor QSFD-DD en OSFP transceivers, in vergelijking met oplossingen gebaseerd op LC connectoren.

Kabelmanagement in racks met universele kabels vermindert de congestie in goten en de push/pull-functie van de CS connector vereenvoudigt de toegang bij toepassingen met een hoge dichtheid, zonder aangrenzende  aansluitingen te verstoren. Met oplossingen gebaseerd op CS connectoren is het mogelijk 216-aansluitingen te installeren, in vergelijking met 144 bij gebruik van LC connectoren. CS connectoren helpen daarom de ‘connectivity footprint’ in hyperschaalbare, multi-tenant en grote datacenters aanzienlijk te verlagen.

Over Panduit

Al ruim 60 jaar staan nieuwsgierigheid en passie voor probleemoplossing centraal in de bedrijfscultuur van Panduit. Met deze ingesteldheid helpen wij bedrijven hun doelstellingen te verwezenlijken en hun succes in de markt uit te bouwen. Panduit ontwikkelt vooruitstrevende oplossingen voor de fysieke, elektrische en netwerkinfrastructuur, die binnen het hele bedrijf worden ingezet, van datacenter tot telecomruimte en van desktop tot fabrieksvloer. Het hoofdkantoor van Panduit bevindt zich in Tinley Park, IL, in de Verenigde Staten en stuurt 112 vestigingen overal ter wereld aan. Met een gevestigde reputatie voor kwaliteit en technologisch leiderschap, in combinatie met een robuust partner-ecosysteem, ondersteunt, onderhoudt en versterkt Panduit bedrijfsgroei in een geconnecteerde wereld. Meer informatie is te vinden op: www.panduit.com.

Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.