Panduit heeft AV-fabrikant Atlona overgenomen

Panduit, fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek, heeft de wereldwijd opererende AV-fabrikant Atlona overgenomen. Atlona ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor AV- en IT-toepassingen in de entertainmentsector, onderwijsinstellingen, overheden en de zorgsector. 

Netwerkgebaseerde AV-toepassingen

Het aanbod van Atlona bestaat uit producten voor netwerkgebaseerde AV, signaaldistributie, draadloos samenwerken en geautomatiseerde AV-systemen. Consultants, integrators, systeemontwerpers en installateurs benutten Atlona voor het vereenvoudigen van AV-installaties, minimaliseren van het benodigde onderhoud en verbeteren van de flexibiliteit. Het bedrijf wordt toegevoegd aan Panduit’s Enterprise business group, maar blijft haar klanten ondersteunen vanuit het hoofdkantoor in het Californische San Jose. Atlona’s AV-oplossingen worden geleverd met 10-jaar garantie.

Synergie voor totaaloplossingen

“Atlona loopt voorop met de convergentie van AV-toepassingen en netwerkinfrastructuren”, zegt Dennis Renaud, president en CEO van Panduit. “Hun innovatieve oplossingen verrijken Panduit’s portfolio op het gebied van fysieke infrastructuren. Daarmee bieden wij klanten de mogelijkheid een kwalitatieve totaaloplossing te implementeren voor de steeds complexere netwerkinfrastructuren.”

PANDUIT-ACQUIRES-ATLONA-615x410

Ilya Khayn, Atlona CEO voegt hieraan toe, “Wij ervaren een sterke synergie tussen onze beide bedrijven, waaronder de cultuur gericht op het leveren van innovatieve marktgerichte oplossingen van een hoge kwaliteit en deskundige service. Behalve een complete oplossing van één leverancier vergroot deze overname ook onze toegang tot de wereldmarkt.”

Meer over
Lees ook
Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1