Panduit heeft AV-fabrikant Atlona overgenomen

Panduit, fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek, heeft de wereldwijd opererende AV-fabrikant Atlona overgenomen. Atlona ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor AV- en IT-toepassingen in de entertainmentsector, onderwijsinstellingen, overheden en de zorgsector. 

Netwerkgebaseerde AV-toepassingen

Het aanbod van Atlona bestaat uit producten voor netwerkgebaseerde AV, signaaldistributie, draadloos samenwerken en geautomatiseerde AV-systemen. Consultants, integrators, systeemontwerpers en installateurs benutten Atlona voor het vereenvoudigen van AV-installaties, minimaliseren van het benodigde onderhoud en verbeteren van de flexibiliteit. Het bedrijf wordt toegevoegd aan Panduit’s Enterprise business group, maar blijft haar klanten ondersteunen vanuit het hoofdkantoor in het Californische San Jose. Atlona’s AV-oplossingen worden geleverd met 10-jaar garantie.

Synergie voor totaaloplossingen

“Atlona loopt voorop met de convergentie van AV-toepassingen en netwerkinfrastructuren”, zegt Dennis Renaud, president en CEO van Panduit. “Hun innovatieve oplossingen verrijken Panduit’s portfolio op het gebied van fysieke infrastructuren. Daarmee bieden wij klanten de mogelijkheid een kwalitatieve totaaloplossing te implementeren voor de steeds complexere netwerkinfrastructuren.”

PANDUIT-ACQUIRES-ATLONA-615x410

Ilya Khayn, Atlona CEO voegt hieraan toe, “Wij ervaren een sterke synergie tussen onze beide bedrijven, waaronder de cultuur gericht op het leveren van innovatieve marktgerichte oplossingen van een hoge kwaliteit en deskundige service. Behalve een complete oplossing van één leverancier vergroot deze overname ook onze toegang tot de wereldmarkt.”

Meer over
Lees ook
Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.