OVH-datacenters aangevallen door eigen servers na hack

hacker

Ook voor datacenters is security van groot belang. Dit wijst een incident bij de Franse hostingprovider OVH uit. Een grote groep gehackte OVH-servers vielen andere servers van het bedrijf aan, waardoor deze onbereikbaar werden en netwerkproblemen ontstonden.

800 servers van het bedrijf in een Frans datacenter werden door hackers gekaapt, waarbij misbruik werd gemaakt van de Shellshock-bug. De aanvallers wisten vervolgens met behulp van de servers een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval op te zetten op een Canadees datacenter van het bedrijf. De eigen servers van het bedrijf vielen het datacenter dus aan. Dit veroorzaakte volgens het bedrijf een piek van 100 Gbps aan dataverkeer.

De aanval heeft een beveiligingsmaatregel die er specifiek op is gericht dit soort aanvallen te voorkomen weten te omzeilen. De datacenters van OVH zijn uitgerust met een systeem dat automatisch gehackte servers moet afsluiten van de infrastructuur van het bedrijf. Dit systeem reageerde echter te langzaam en kon niet voorkomen dat vanuit de servers een DDoS-aanval werd opgezet.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.