OVH-datacenters aangevallen door eigen servers na hack

hacker

Ook voor datacenters is security van groot belang. Dit wijst een incident bij de Franse hostingprovider OVH uit. Een grote groep gehackte OVH-servers vielen andere servers van het bedrijf aan, waardoor deze onbereikbaar werden en netwerkproblemen ontstonden.

800 servers van het bedrijf in een Frans datacenter werden door hackers gekaapt, waarbij misbruik werd gemaakt van de Shellshock-bug. De aanvallers wisten vervolgens met behulp van de servers een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval op te zetten op een Canadees datacenter van het bedrijf. De eigen servers van het bedrijf vielen het datacenter dus aan. Dit veroorzaakte volgens het bedrijf een piek van 100 Gbps aan dataverkeer.

De aanval heeft een beveiligingsmaatregel die er specifiek op is gericht dit soort aanvallen te voorkomen weten te omzeilen. De datacenters van OVH zijn uitgerust met een systeem dat automatisch gehackte servers moet afsluiten van de infrastructuur van het bedrijf. Dit systeem reageerde echter te langzaam en kon niet voorkomen dat vanuit de servers een DDoS-aanval werd opgezet.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.