Overeenkomst voor immersiekoeling in gespecialiseerde colocatie-suites

asperitas

Asperitas kondigt een samenwerking aan met maincubes. De twee bedrijven gaan immersiekoelings-oplossingen aanbieden in speciaal ingerichte colocatie-suites van AMS01, het Amsterdamse maincubes datacenter.

Immersiekoeling wordt met name gebruikt voor high density compute applicaties, zoals AI (kunstmatige intelligentie), HPC (high performance computing) en machine learning. maincubes heeft Europese colocatie datacenters in Frankfurt (FRA01) en Amsterdam (AMS01). De speciale colocatie-suites in AMS01 bieden enterprises, cloud service providers (CSP's) en telecomproviders datacenterruimte die volledig is afgestemd op deze unieke technologie.

"Deze colocatiesuites zijn speciaal aangepast voor de immersiekoelingstechnologie van Asperitas", zegt Joris te Lintelo, Vice President bij maincubes. "Onze gezamenlijk aangeboden Immersion Cooling Solutions voldoen ook aan de verwachtingen van OCP-datacenter gebruikers, omdat dit hen extra hoge efficiëntie kan opleveren. We zijn verheugd om Asperitas bij te staan in hun missie om wereldmarkten te veroveren met hun bewezen koelingsoplossingen.”

Meer efficiëntie dankzij open standaarden

Dankzij de immersiekoelingstechnologie van Asperitas worden high-density configuraties energiezuiniger. Hierdoor kunnen energie-intensieve hardware-implementaties met de hoogst mogelijke bezettingsgraad blijven functioneren. Tegelijkertijd vermindert de innovatieve koelingstechnologie de hoeveelheid datacenterruimte die nodig is voor AI, HPC en machine learning-workloads.

Asperitas spant zich in om wereldwijde OCP-datacenter standaarden voor immersiekoeling te ontwikkelen. Het bedrijf wordt ondersteund in het doneren van technische specificaties aan de OCP-gemeenschap door het European OCP Experience Center, dat gehuisvest is in het Amsterdamse datacenter van maincubes.

“De aanwezigheid van het European OCP Experience Center in maincubes AMS01 trekt veel organisaties aan die geïnteresseerd zijn in OCP-gerelateerde innovatie. Dit sluit perfect aan op onze activiteiten binnen de OCP Advanced Cooling werkgroep voor immersiekoeling”, aldus Rolf Brink, oprichter en CEO van Asperitas. “Daarnaast is er een match in het type klant dat maincubes bedient, zoals bekende DAX-genoteerde bedrijven die actief zijn in de auto- en de telecommunicatiesector. Ons eigen klantenbestand en onze partners zijn soortgelijke toonaangevende klanten. Asperitas krijgt momenteel belangstelling van gerenommeerde bedrijven binnen telecom, automotive, olie en gas en financiën.”

European OCP Experience Center

Het European OCP Experience Center in maincubes’ Amsterdam datacenter wordt beheerd door datacenterleverancier Rittal en OCP Solutions Provider Circle B. Dit center is bedoeld om CIO's, CTO's, IT-managers en datacenterbeheerders te helpen de impact van OCP-ontwerpen op hun faciliteiten te begrijpen. Het OCP Experience Center maakt het ook mogelijk om op OCP gebaseerde oplossingen te testen voor specifieke IT-omgevingen.

De aankondiging van de samenwerking tussen Asperitas en maincubes volgt op het nieuws dat maincubes haar Europese aanwezigheid uitbreidt met FRA02, een nieuwe, zeer modulaire en flexibele colocatiefaciliteit van 8.500 m2 in Frankfurt die op vijf verdiepingen wordt gebouwd. Net als voorgaande maincubes locaties is dit nieuwe datacenter CO2-neutraal en biedt het een SLA voor 100% beschikbaarheid, wat mogelijk is door gebruik te maken van de modernste architectuur, materialen en technologie.