<


Opnieuw een recordjaar voor datacentersector

datacenter2

De activiteiten op de vier grootste datacentermarkten - Frankfurt, Londen, Amsterdam en Prijs - zijn in 2017 voor het tweede jaar op rij verdubbeld ten opzichte van de vijf jaar voorafgaand aan 2016. Het aantal geleverde MW's aan datacentercapaciteit steeg met 21%. Wereldwijd werd in totaal 25 miljard dollar geïnvesteerd in Europese datacenters.

Dit blijkt uit cijfers van CBRE. Onder ander een groot aantal overnames en fusies kenmerkten de Europese datacentermarkt in 2017. Ook wereldwijd laat de markt sterke cijfers zien. Wereldwijd werd voor 25 miljard dollar aan overnames en fusies gerealiseerd in het afgelopen jaar, wat een verdrievoudiging is ten opzichte van 2016. CBRE verwacht dat deze trend in 2018 doorzet, aangezien steeds meer organisaties Europese markten willen bedienen vanuit lokale datacenters.

202MW aan capaciteit geleverd aan klanten

Op de vier grootste Europese datacentermarkten werd in 2017 202MW aan datacentercapaciteit verhuurd aan klanten, wat een toename is van 21% ten opzichte van 2016. In totaal werd 70MW meer capaciteit geleverd dan in ieder ander voorgaand jaar, wat volgens CBRE het enorme vertrouwen in de markt laat zien. Ook wijst CBRE erop dat er veel nieuwe deals in het verschiet liggen. Zo heeft CBRE voor 2018 plannen geïdentificeerd voor de levering van 180MW aan capaciteit aan klanten.

In het tweede kwartaal voorspelde CBRE dat in 2017 in totaal 120MW aan datacentercapaciteit beschikbaar zou worden op de vier grootste Europese datacentermarkten. Deze voorspelling blijkt nauwkeurig te zijn geweest; in totaal werd 119MW aan nieuwe capaciteit beschikbaar gemaakt. Londen gaat hierbij aan leiding en was verantwoordelijk voor 54MW aan nieuw beschikbare capaciteit, wat goed is voor 45% van alle toegevoegde capaciteit in 2017. CBRE verwacht dat de groei in 2018 doorzet en 2018 het derde jaar op rij wordt waarin meer dan 100MW aan nieuwe datacentercapaciteit beschikbaar wordt gesteld.

Lees ook
SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft in korte tijd een fors aantal nieuwe leden aangetrokken. Het gaat om Legrand, GF Fisher, Bulk Datacenter en Rolls-Royce. Deze partijen gaan deelnemen aan de innovatieprojecten van SDIA die gericht zijn op verduurzaming van de digitale infrastructuur van Europa.

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.