Telecomoperators treden toe tot Open Compute Project

open compute project

Een reeks telecomoperators treedt toe tot het Open Compute Project (OCP). Het gaat hierbij om het Duitse Deutsche Telecom, Britse EE, Singaporese SK Telecom en de Amerikaanse AT&T en Verizon.

Het OCP heeft een nieuw project opgezet dat specifiek is gericht op telco’s. In dit project worden de specifieke datacenterbehoeften van de telecomsector in kaart gebracht en gecommuniceerd met de community van hardwarebouwers die zich aan het OCP project hebben verbonden. Hierdoor moeten in de toekomst ook telco’s gebruik kunnen gaan maken van OCP-hardware.

Equinix en Nexius

Naast de eerder genoemde telecomoperators treden ook Equinix en Nexius toe tot het OCP. In een blogpost meldt het project dat deze partijen het voor telecomoperators eenvoudiger moeten maken te profiteren van de efficiëntie en flexibiliteit van open hardware.

“De momentum van de OCP community is sterk, en we komen dichter bij onze visie betere en meer open hardware te ontwikkelen op het moment dat een nieuwe industrie de principes van openheid en maatwerk omarmd. Het omarmen van OCP door leiders in telecommunicatie betekent de start van een nieuw spannend hoofdstuk waarin we samenwerken om betere ontwerpen, eenvoudigere adoptie en grotere efficiëntie over de hele linie mogelijk te maken”, schrijft Jason Taylor, president en bestuurslid van de OCP Board en vice president infrastructuur bij Facebook.

Lees ook
Cellnex wint aanbesteding beheer en uitbreiding telecom infrastructuur ProRail

Cellnex wint aanbesteding beheer en uitbreiding telecom infrastructuur ProRail

Cellnex, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider met meer dan 128.000 sites in Europa, is na een aanbesteding door ProRail geselecteerd als Passieve infrastructuur Provider (PiP). Hierbij wordt Cellnex verantwoordelijk voor het beheer en de uitbreiding van opstelpunten voor mobiele connectiviteit langs het spoor.

BT, Microsoft en Nextel treden toe tot Telecom Infra Project

BT, Microsoft en Nextel treden toe tot Telecom Infra Project

Afrimax, Airtel, BT, Dish, Etisalat, Microsoft, Millicom, Nextel, Reliance Jio, TIM en Zain treden toe tot het Telecom Infra Project (TIP). Dit project is opgezet door Facebook en heeft als doel telecomnetwerkinfrastructuur te innoveren. Hiervoor wordt een model gehanteerd dat veel weg heeft van het Open Compute Project (OCP). Binnen het OCP werk1

CommScope neemt bedrijfsonderdelen van TE Connectivity over

CommScope neemt bedrijfsonderdelen van TE Connectivity over

CommScope neemt de bedrijfsonderdelen Telecom, Enterprise en Wireless over van TE Connectivity, leverancier van glasvezelconnectiviteit voor bekabelde en draadloze netwerken. CommScope betaalt ongeveer 3 miljard dollar voor de onderdelen. Op de korte termijn worden de overgenomen bedrijfsonderdelen van TE Connectivity Broadband Network Solutions (1