'Young Professionals' en 'Seniors for Change' programma geeft invulling aan behoefte gekwalificeerd personeel in datacenters

DC_2019_beeld 615x300

Recent onderzoek van DDA, Workrate en Interxion wijst uit dat de komende jaren veel behoefte is aan gekwalificeerd personeel voor datacenters. De verwachting is dat er de komende jaren 4.000 banen ingevuld dienen te worden.

DC People rekruteert en detacheert al drie jaar datacenter professionals en realiseert zich dat we dergelijke doelstellingen niet gaan halen met recruitment alleen. Daarom heeft DC People twee programma's ontwikkelt. Het Young Professionals programma richt zich op mbo niveau 4 afgestudeerden en het Seniors for Change programma richt zich op ervaren technici uit andere industrieën die omgeschoold worden voor werkzaamheden in datacenters, waarbij we ons in eerste instantie focussen op elektra en koeling. DC People werkt voor opdrachtgevers zowel op basis van detachering als werving en selectie, afhankelijk van de wensen van zowel de opdrachtgever als de kandidaat.

Young Professionals Programma

DC People heeft al drie jaar een flex team, waarin studenten van MBO4 zijn getraind om te werken in datacenters. Werkzaamheden die worden verricht door datacenter technicians, zoals installeren en bekabelen van hardware. In het Young Professionals Programma ontwikkelen we de beste studenten door voor een carrière in datacenters. In een periode van 3 maanden halen ze 3 certificaten en is een stage in een datacenter onderdeel van het programma. Datacenters kunnen na het voltooien van de stage de keuze maken voor het aanbieden van een arbeidsovereenkomst, detachering via DC People of een detavast constructie, waarbij de professional na een detacheringsperiode van 12 maanden overgenomen kan worden en de opdrachtgever die periode de vrijheid heeft om de medewerker uitgebreid in de praktijk te beoordelen.

Seniors for Change Programma

Technici met veel ervaring in andere industrieën tonen interesse om zich te bekwamen in techniek die specifiek voor datacenters is. Met name de verwachte groei van de datacenter industrie biedt hen kansen. DC People biedt seniors met ervaring in elektra en koeling de mogelijkheid om zich te laten omscholen en na een stage bij een potentiële werkgever of opdrachtgever aan de slag te gaan in een datacenter.

Datacenters kunnen na het voltooien van de stage de keuze maken voor het aanbieden van een arbeidsovereenkomst, detachering via DC People of een detavast constructie, waarbij de professional na een detacheringsperiode van 12 maanden overgenomen kan worden en de opdrachtgever die periode de vrijheid heeft om de medewerker verder te beoordelen.

Voor meer informatie over deze programma's en de mogelijkheden van het aantrekken van datacenter professionals kunt u contact opnemen met Godfried Teunissen op 020 8203018.