Onderzoek: 'De komende jaren worden er flink meer datacenters gebouwd'

servers

De komende jaren zullen aanzienlijk meer datacenters wordt gebouwd. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden ontwikkeld groeit tot 2018 jaar-op-jaar met 21 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Research and Markets.

De bouw van nieuwe datacenters wordt volgens het onderzoeksbureau aangedreven door een groeiende behoefte aan colocatieruimte. Deze behoefte zou toenemende door de groeiende complexiteit van datacentertechnologie. Steeds meer bedrijven zouden er daarom voor kiezen niet langer met een intern datacenter te werken, maar voor colocatie te kiezen.

Duurzaamheid

'Groen' blijft naar verwachting de komende jaren een belangrijk thema in de datacenterwereld. Strenge regelgeving op het gebied van energieverbruik zorgt ervoor dat datacenters steeds meer gebruik maken van duurzame energie, zoals zonne- of windenergie. Dit beïnvloedt ook de locatie waar datacenters de komende jaren worden gebouwd. Eigenaren zouden er steeds vaker voor kiezen datacenters te bouwen in regio's waar de buitentemperatuur laag is, zodat het datacenter minder gekoeld hoeft te worden.

Ook datacenters in een container worden in het onderzoek behandeld. Deze datacenters maken het mogelijk datacenters in korte tijd op te schalen. De komst van 'containerized datacenters' drukt de komende jaren de vraag naar traditionele datacenters.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1