OCP start Advanced Cooling-project

OCP

Het Open Compute Project speelt in op de behoefte van datacenters om samen te werken op het gebied van vloeistofkoeling en andere geavanceerde koelbenaderingen. OCP heeft daarom het subproject Advanced Cooling Solutions opgericht. 

Community creëren

Doel van dit project is om de supply chain te harmoniseren en zo de levering van bouwstenen mogelijk te maken voor een bredere, snellere en eenvoudigere toepassing van vloeistofgekoelde servers, opslag- en netwerkapparatuur. Bovendien wil OCP een community creëren voor toekomstige koeloplossingen. Dit nieuwe deelproject zal deel uitmaken van het bestaande Rack and Power-project.

High performance computing maakt al vele jaren gebruik van vloeistofkoeling. Deze oplossingen zijn kosteneffectief en efficiënt gebleken bij warmteafvoer. Met de groei van 5G, IoT, VR, CDN en latency gevoelige toepassingen worden datacenters dichter bij hun klanten gebouwd en vaak in regio's waar traditionele lucht- en mechanische koeling (bijvoorbeeld chillers) vrij duur wordt. 

Olympus

Een hogere vermogensdichtheid leidt eveneens tot koelproblemen. In deze gevallen wordt vloeistofkoeling - en in het bijzonder warmwaterkoeling - een effectief alternatief voor warmte-afvoer. Sommige van deze zelfde uitdagingen van efficiënte stroomlevering, koeling en dichtheid zijn al aangepakt met de OCP OpenRack-architectuur en Olympus-ontwerp (EIA-310 compatibel). 

Harmonisatie van vloeistofkoeling is een logische stap voor de OCP-gemeenschap, aangezien dit ten goede zal komen aan producten op basis van OpenRack en Olympus en aan Project Scorpio in China.

Multi-vendor

Het nieuwe project zal zich richten op standaardisatie en definitie van kritische interfaces, operationele parameters en omgevingscondities die een algemene, multi-vendor toeleveringsketen voor 'warm water'-koeling mogelijk maken. Het OCP heeft een toeleveringsketen voor ogen met verschillende IT-apparaten (servers, opslag, netwerken, enz.) die kunnen werken met verschillende racks met vloeibare middelen van vele leveranciers van oplossingen. Direct contact, onderdompeling en andere geavanceerde koelopties vallen binnen het bestek van dit project.  

De werkgroep zal onder andere tijdens de OCP Regional Summit 2018 op 1 en 2 oktober in Amsterdam bij elkaar komen.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Datacenterbedrijf Global Switch heeft de OCP Ready-status bereikt voor hun datacenter Amsterdam East. Deze erkenning plaatst Amsterdam East in een nog altijd vrij selecte groep groep van slechts acht colocatie-datacenters in de EMEA-regio die OCP Ready zijn.

OCP introduceert nieuw lidmaatschapsmodel

OCP introduceert nieuw lidmaatschapsmodel

Het Open Compute Project (OCP) is de afgelopen jaren fors gegroeid. De organisatie telt inmiddels honderden uiteenlopende organisaties, evenals duizenden individuen met verschillende industriële achtergronden en specialisaties als lid. Naar aanleiding van feedback uit diezelfde community heeft OCP besloten een nieuw lidmaatschapsstructuur op te ze1

Open Compute Project annonceert eerste OCP startup-leden

Open Compute Project annonceert eerste OCP startup-leden

Open Compute Project (OCP) heeft bekend gemaakt dat een eerste groep van startups lid is geworden van de open source hardware-organisatie.