NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

eshelter

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten, partners en prominente vertegenwoordigers vanuit de overheid zijn vandaag, 11 april, aanwezig bij de openingsceremonie en launch party.

Met deze nieuwe investering in zijn Europese colocatie datacenter platform bouwt NTT Group verder aan zijn ‘Home to the cloud’ strategie. e-shelter AMS1 is het 21e datacenter in Europa dat NTT Com in beheer heeft. Het gehele Europese datacenter platform van NTT Com heeft nu een power capaciteit van in totaal 400MVA. NTT Com heeft daarnaast plannen voor significante verdere expansie.

De officiële opening van e-shelter AMS1 wordt uitgevoerd door Tetsuya Shoji, President en CEO van NTT Com, en door Rupprecht Rittweger, CEO van e-shelter. Bij de opening is daarnaast Arthur van Dijk aanwezig, Commissaris van de Koning in Noord-Holland en Ap Reinders, wethouder Haarlemmermeer en ‘Vice Mayor burgemeester van de AmsterdamMetropolitan Area’. Ook de Japanse Ambassadeur in Nederland Hiroshi Inomata en de Duitse Ambassadeur Dirk Brengelmann zijn aanwezig bij de opening. Gastvrouw bij de opening is Tooske Ragas.

“Amsterdam is een van de belangrijkste internet hubs in Europa,” zegt Tesuya Shoji, President en CEO van NTT Com. “We hebben dan ook bewust voor deze locatie gekozen om verder in Europa uit te breiden en onze eerste nieuwe datacenter campus buiten de Duits sprekende regio te ontwikkelen. De ontwikkeling van dit state-of-the-art datacenter staat niet op zich. Als marktleider in Europa blijven wij continue werken aan verdere expansie van ons colocatie datacenter aanbod. Wij zijn op dit moment bijvoorbeeld ook al bezig met de ontwikkeling van nieuwe datacenters in Londen en Madrid.”

“Klanten vormen vanzelfsprekend een integraal onderdeel van onze verdere groei in Europa. We zijn dan ook verheugd dat we succesvol verschillende anchor-tenants voor e-shelter AMS1 hebben kunnen aantrekken,” aldus Pieter Duijves die e-shelter Nederland leidt.

e-shelter AMS1 biedt flexibele en streng beveiligde colocatie services afgestemd op de datacenter behoeften van enterprises en cloud service providers. De carrier-neutrale en schaalbare datacenter campus van in totaal 16.000 vierkante meter kent een gefaseerde ontwikkeling. Eenmaal volledig ontwikkeld heeft het datacenter een totale IT belasting capaciteit van 40 MW beschikbaar. Klanten en partners kunnen kiezen uit een uitgebreid portfolio aan flexibele en schaalbare datacenter services. Daarnaast zijn er meerdere carriers aanwezig en is er een open colocatie omgeving beschikbaar die nu live is. e-shelter AMS1 is onderdeel van NTT Com’s schaalbare datacenter en connectiviteit ecosysteem wereldwijd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.