NTT geeft update over bouwplannen voor 30.000 vierkanten meter in Duitsland

NTT logo 400300

NTT Ltd, kondigde eerder vandaag een reeks mijlpalen aan voor de datacenters in Duitsland. Met meer dan 30.000 vierkante meter datacenterruimte die momenteel wordt gebouwd, gaat NTT daarna haar bestaande voetafdruk met meer dan 40 procent uitbreiden. Daarbij gaat het om locaties in Frankfurt, München, Berlijn, Bonn en Hamburg. Daarmee versterkt NTT de positie als grootste datacenterexploitant in Duitsland.

Duitsland is van bijzonder belang voor de wereldwijde datacentermarkt wegens de geografische ligging. Het biedt verbindingen met Oost- en West-Europa, de Scandinavische landen en het Midden-Oosten. De uitbreidingen van NTT omvatten:

  • Bouwwerkzaamheden voor een nieuw gebouw op de locatie van NTT's Frankfurt 1 Data Center. Dit gebouw zal naar verwachting een extra 4.300 vierkante meter IT-ruimte bieden en een maximale IT-belasting van 7,3 MW (megawatt). De opening is gepland voor het tweede kwartaal van 2022.
  • Opening van twee nieuwe gebouwen op de Frankfurt 4 Data Center Campus deze zomer. Beide gebouwen zullen de site voorzien van een extra IT-ruimte van elk 4.700 vierkante meter en een maximale IT-belasting van 6 MW (12 MW bij volledige bezetting).
  • Opening van een tweede gebouw in het Metro Site Munich 2 Data Center. Met het onlangs in gebruik genomen gebouw beschikt het datacenter nu over een totale IT-oppervlakte van 6.200 vierkante meter en 9,2 MW aan kritische IT-belasting. Bovendien is het als DE-CIX Enabled Site onlangs aangesloten op het DE-CIX-interconnectie-ecosysteem. NTT biedt haar klanten dus rechtstreeks toegang tot alle DE-CIX-interconnectiediensten, waaronder GlobePEER, Virtual PNI en Cloud Exchange Services.
  • Uitbreiding van NTT's Berlijn 1 datacentrum. Het nieuwe gebouw, dat deze zomer in gebruik zal worden genomen, biedt een extra IT-ruimte van 2.500 vierkante meter en een IT-belasting van 5 MW.
  • Nieuwe site met het Berlin 2 Data Center en een initiële totale IT-ruimte van 10.000 vierkante meter en een IT load van 24 MW verdeeld over twee gebouwen. De opening van beide onderdelen is gepland voor het eerste kwartaal van 2022.
  • Overeenkomst voor de bouw van een "build-to-suit"-datacenter met de tweede component op de locatie Rijn-Ruhr 1 (Bonn), dat 4,8 MW IT-belasting en 2.620 vierkante meter IT-ruimte zal leveren.

In lijn met het succesvolle bedrijfsmodel zegt NTT dat deze nieuwe ultramoderne datacenters voldoen aan de eisen van zowel wholesale klanten als retail colocatie oplossingen. Elk datacenter kan high-performance computing ondersteunen en de kritische digitale infrastructuur van klanten beschermen.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1