<


Novva, het nieuwe hyperscale datacenter

NovvaDatacenters-400300

Afgelopen week verscheen op onder andere CRN het bericht melding dat met Novva een nieuwkomer de markt voor hyperscale datacenters betreedt. Niet alleen dat is opvallend. Dat het bedrijf vanuit het niets $1 miljard aan kapitaal voor de bouw beschikbaar kan stellen is ook voor Amerikaanse begrippen ongebruikelijk.

De website van Novva is het als de social media accounts op dit moment weinig gevuld. Het persbericht over de bouw van het hyperscale datacenter is het enige dat men communiceert. In dat bericht staat wel dat de CEO van het bedrijf eerder aan het stuur heeft gestaan van datacenters. De funding wordt ook uitgelegd. Het geld komt van een vastgoed beheerder met een portfolio waarin meerdere datacenters zitten en duurzame energievoorzieningen.


140.000 vierkante meter

Met het geld van de CIM groep gaat Novva aan de slag in Utah. Daar moet een hyperscale datacenter campus ontstaan van in totaal 140.000 vierkante meter. Omgerekend is dat 20 voetbalvelden groot. De eerste bouwfase van de datacenter campus blijft beperkt tot vier voetbalvelden. Oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2021.


Groen datacenter

Dat datacenters prat gaan op de energievoorziening is begrijpelijk. Novva meldt nu al dat de klanten de keuze krijgen tussen N, N+1 en 2N. Tussen de regels door staat ook te lezen dat kleine klanten niet welkom zijn. De minimum afname moet namelijk 30kW zijn.

Die benodigde stroom voor deze hyperscaler zal grotendeels of geheel uit duurzame bronnen komen. Waarschijnlijk is dat dan ook de verklaring waarom de CIM groep als belangrijkste investeerder van NOVVA geldt. Het bedrijf kan zo een gegarandeerde afzet van de eigen groene stroom realiseren.

Verder valt te lezen dat er geen water zal worden verbruikt voor de koeling. Voor Amerikaanse begrippen moet dit dus wel een heel groen datacenter worden.

Meer over
Lees ook
SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft in korte tijd een fors aantal nieuwe leden aangetrokken. Het gaat om Legrand, GF Fisher, Bulk Datacenter en Rolls-Royce. Deze partijen gaan deelnemen aan de innovatieprojecten van SDIA die gericht zijn op verduurzaming van de digitale infrastructuur van Europa.

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.