NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit

NorthC_MegaPort

NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Megaport, een vooraanstaand wereldwijd Netwerk-as-a-Service (NaaS) provider. Met deze samenwerking profiteren klanten van NorthC van flexibele en snelle connectiviteit met tal van bekende cloud providers om hun hybride en multi-cloud omgevingen te bouwen, zoals AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. De toegang tot Megaport is een belangrijke toevoeging aan de bestaande high-speed verbindingen die NorthC al biedt.

Dankzij het on-demand software defined network (SDN) van Megaport kunnen klanten hun infrastructuur direct koppelen aan de Megaport point-of-presence (PoP) in het NorthC datacenter in Oude Meer (Amsterdam). Daarnaast kunnen bedrijven in de overige regionale datacenters van NorthC aangesloten worden op Megaport via de Region Connect Ring: een zeer snelle, directe glasvezelverbinding waarmee alle tien datacenters van NorthC één ‘virtueel datacenter’ vormen.

Klanten kunnen zeer snel nieuwe diensten inrichten, waarbij ze binnen enkele dagen operationeel zijn. Dankzij het flexibele servicemodel van NorthC en Megaport is het ook mogelijk om netwerkcapaciteit makkelijk en snel op- en af te schalen, naar gelang de behoefte.

Enkele voordelen van de NorthC/Megaport connectiviteit voor klanten:

  • Flexibele, on-demand bandbreedte, pay-per-use;
  • Korte levertijd;
  • Rechtstreekse toegang tot een wereldwijd ecosysteem met ruim 360 service providers, waaronder de bekendste en grootste cloud service providers;
  • Multi-cloud en cloud-to-cloud connectiviteit;
  • Gemakkelijk en voordelig cloud management;
  • Een sterk beveiligde infrastructuur.

“We zijn zeer blij met deze samenwerking met NorthC, waarmee zowel Nederlandse bedrijven als internationale ondernemingen met een vestiging in Nederland kunnen profiteren van Megaport’s wereldwijde netwerk”, zegt Eric Troyer, Chief Marketing Officer van Megaport. “Via ons software defined network hebben klanten van alle tien NorthC datacenters directe en snelle toegang tot ruim 360 service providers zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Oracle Cloud, SAP en Salesforce. Hiermee kunnen NorthC klanten hun cloud omgevingen snel en flexibel uitbreiden met veilige en snelle connectiviteit.”

 “Deze samenwerking met Megaport is een belangrijke stap voor NorthC en vooral voor onze klanten, waarmee we regionale én wereldwijde connectiviteit samenbrengen. Het is een strategische aanvulling op ons bestaande ecosysteem en opent de deur voor verdere groei en nieuwe diensten”, zegt Bart van Aanholt, Chief Commercial Officer bij NorthC. “Steeds meer organisaties kiezen voor een combinatie van verschillende clouds, om hybride of multi-cloud omgevingen te bouwen. Ons partnerschap met Megaport betekent dat bestaande en nieuwe klanten via onze datacenters sneller, flexibeler en schaalbaarder kunnen verbinden met belangrijke clouddiensten. Zo profiteren ze van meer keuzevrijheid, hogere prestaties en meer flexibiliteit.”

Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1