Nlyte voorziet DCIM oplossing van ‘Energy Optimizer’

Nlyte Software voegt een ‘Energy Optimizer’ toe aan zijn Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing. Het bedrijf stelt dat datacenterbeheerders hiermee een besparing van 10 tot 25% kunnen realiseren op hun energierekening.

Dit maakt Dan Cooley, manager sale development bij Nlyte, bekend tegenover de website MeriTalk. Energy Optimizer is een tool die Nlyte in handen heeft gekregen door de overname van FieldView Solutions in februari 2016. De tool wordt nu dus geïntegreerd in de DCIM-oplossing van Nlyte. De tool is zowel hardware- als vendor neutraal en kan communiceren met alle mogelijke soorten apparatuur in het datacenter, inclusief legacy systemen.

Het bedrijf meldt de tool zelf ingezet te hebben om een overheidsinstantie te helpen te migreren naar een nieuw datacenter. Dit was nodig aangezien de instantie’s oude datacenter zijn maximale capaciteit had bereikt. Om welke overheidsinstantie het precies gaat wil Cooley niet zeggen. De Energy Optimizer tool is gebruikt om informatie over kritieke systemen in real-time inzichtelijk te maken, de inzet van apparatuur en datacenterruimte in het nieuwe datacenter te optimaliseren, het energieverbruik en benodigde koelcapaciteit terug te dringen en een eventuele toekomstige uitbreiding van het datacenter te plannen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eaton en CTS Nordics investeren in NordicEPOD

Eaton en CTS Nordics investeren in NordicEPOD

NordicEPOD, gespecialiseerd in de productie en integratie van gestandaardiseerde energiemodules voor de datacenterindustrie, heeft een investering binnengehaald van CTS Nordics, een bedrijf dat zich toespitst op datacenterontwerp en -bouw, en Eaton, actief met power management.

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland heeft samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een document gepubliceerd waarin gedeelde prioriteiten voor een robuuste Europese energie-infrastructuur worden belicht.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1